

Baka bröd i airfyer – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in!
MJUKA FRALLOR I AIRFRYER
Ca 9 st
25 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 tsk salt
3 msk rapsolja
7–8 dl rågsikt (eller vetemjöl)
Garnering
1 ägg, uppvispat
sesamfrön
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölk och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja och rågsikt, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda i några minuter. Strö över lite mjöl.
2. Låt degen jäsa i ca 40 min.
3. Forma ca 9 stycken runda frallor. Lägg dem på ett bakplåtspapper i din Airfryer. Pensla dem med ägg och strö över sesamfrön. Låt dem jäsa i ca 25 min innan du gräddar dem.
4. Grädda frallorna i ca 15 minuter i 170 grader. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde!
Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!
Här hittar du mina andra recept till airfryer – klicka här!