pizzadeg2 pizzadeg1

Grunden till en riktigt god pizza är en perfekt deg! Och den här degen är suveränt god och väl beprövad! Den är enkelt att göra och du kan variera fyllning precis hur du vill!

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på InstagramFacebook & Snapchat för mer inspiration & flera recept!

Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!

Pizzadeg

1 stor eller 2 mindre

¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl 

Förslag på fyllning
2–3 msk pizzasås, färdig eller hemgjord
ca 200 ost, riven
ca 100 g skinka, skuren i bitar
oregano
4 ananasringar
oregano

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut pizzasåsen på degen.

4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.

2. Kavla ut degen till en rundel, ½–1 cm tjock, på ett bakplåtspapper. (Eller dela degen i två bitar och kavla ut två rundlar). Lägg pappret med degen på en plåt med bakplåtspapper.

3. Bred ut pizzasåsen på degen (lämna 1–2 cm i kanterna).

3. Bred ut pizzasåsen på degen (lämna 1–2 cm i kanterna).

4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

4. Strö över skinka, anansbitar, riven ost och oregano (eller valfri fyllning)Låt pizzan jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader varmluft.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.

5. Grädda pizzan mitt i ugnen i 10–13 min. Håll koll så att den inte bränns på ytan.