Fluffiga pannkakor – underbart goda pannkakor som blir fluffiga på grund av den uppvispade äggvitan och bakpulvret. Det är viktigt att vispa äggvitan så den blir vit, hård och fluffig och att man blandar ner den försiktigt i smeten.
Fluffiga pannkakor
2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
3 ägg (dela vitan och gulan)
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa ihop vetemjöl, salt, bakpulver och mjölk i en bunke.
2. Separera äggvitorna och ägggulorna från varandra. Tillsätt gulorna i smeten och blanda.
3. Vispa äggvitorna till en vitt, hårt skum.
4. Rör försiktigt ner äggvitorna i smeten. Det är de uppvispade äggvitorna som gör att pannkakorna blir fluffiga under stekningen.
5. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Smält en klick smör i den.
6. Dosera smeten till rundar i stekpannan med doseringstratten. Låt plättarna steka någon minut på varje sida, tills de får en gyllenbrun färg. Servera gärna med vispgrädde och bär eller sylt.
Det ser gott ut, ska testa det i helgen