Bloggar Lindas Bakskola Lindas mat

Fluffiga pannkakor

208 röster

Fluffiga pannkakor – underbart goda pannkakor som blir fluffiga på grund av den uppvispade äggvitan och bakpulvret. Det är viktigt att vispa äggvitan så den blir vit, hård och fluffig och att man blandar ner den försiktigt i smeten.

Fluffiga pannkakor

2 1/2 dl vetemjöl
1 krm salt
2 tsk bakpulver
3 dl mjölk
3 ägg (dela vitan och gulan)

GÖR SÅ HÄR

1. Vispa ihop vetemjöl, salt, bakpulver och mjölk i en bunke.

2. Separera äggvitorna och ägggulorna från varandra. Tillsätt gulorna i smeten och blanda.

3. Vispa äggvitorna till en vitt, hårt skum. 

4. Rör försiktigt ner äggvitorna i smeten. Det är de uppvispade äggvitorna som gör att pannkakorna blir fluffiga under stekningen.

5. Värm upp en stekpanna på medelvärme. Smält en klick smör i den. 

6. Dosera smeten till rundar i stekpannan med doseringstratten. Låt plättarna steka någon minut på varje sida, tills de får en gyllenbrun färg. Servera gärna med vispgrädde och bär eller sylt.

Prenumerera
Notis om
guest

1 Kommentar
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Berit Andersson
Berit Andersson
1 år sedan

Det ser gott ut, ska testa det i helgen

Du kanske också gillar...

Fler recept...

CITRONKLADDKAKA

Här får ni recept på min drömgoda citronkladdkaka🍋. Den är magisk!!! Jag lovar, varenda gäst du bjuder kommer vilja ha receptet. Här hittar du fler goda kladdkakerecept – klicka här! Ca 12 bitar 200 g smör1 krm salt1 msk vaniljsocker1 citron rivet skal + pressad citronsaft3 dl  strösocker3 ägg3 dl vetemjöl GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 175 …

0

TROSAFRALLOR

Trosafrallor – det här är ett favoritbröd som jag väldigt ofta bakar när jag är i Trosa. Jag älskar dessa bröd. Det blir så himla gott att baka med rågsikt och de blir fantastiskt fluffiga, mjuka och goda! Kalljäsning!Frallorna kan bakas ut på plåten och jäsa i kylen i ca 8 timmar. Eller jäsa i kylen …

2

ROSTADE GRÖNSAKER I AIRFRYER

Rostade grönsaker är väldigt smidigt och enkelt att göra i Cosori airfryer och det går mycket snabbare än i den vanliga ugnen! Grönsakerna kan man äta som tillbehör till de flesta maträtter eller ihop med t ex en kycklingfilé eller en bit lax så har du en perfekt lunch eller middag. Reklam för att laga …

0

FRALLOR I AIRFRYER

Baka bröd i airfyer – fluffiga, härliga, mjuka frallor som är makalöst goda! Nybakat bröd när det är som allra godast! Bröden går bra att frysa in! Jag skulle inte tipsa om denna airfryer om det inte var så att jag inte använde den – den är verkligen bra!!! På riktigt! Jag använder den varje …

0

Schwarzwaldtårta

Foto: Linda Andersson Njut av en kombination av grädde, nötter, maräng och choklad. Baka en klassisk tårta. Tårtan är uppkallad efter bergsområdet Schwarzwald i sydvästra Tyskland. Originalet är smaksatt med körsbärsbrännvin, men den svenska varianten är mildare och består av grädde, choklad och nötmarängsbottnar. Foto: Linda Andersson Schwarzwaldtårta Ca 16 bitar Nötmarängsbottnar200 g hasselnötter6 äggvitor1 1/2 dl …

0

Leopardkaka

En härlig mjuk, saftig kaka med ljus apelsin- och mörk chokladsmet. En toppengod kaka att bjuda på till fikat! Här hittar du fler recept med mjuka kakor – klicka här! Leopardkaka  20 bitar 4 ägg3 dl strösocker175 g smör, smält2 tsk bakpulver1 dl mjölk5 dl vetemjöl smaksättning 12 msk kakao smaksättning 2finrivet skal av 1 …

0

HALLONGROTTSPAJ

Hallongrottor är en av de absolut populäraste småkakorna och att göra en läcker paj av kakorna är mycket uppskattat och kul att bjuda på. Här hittar du fler recept med ljuvligt goda, enkla mjuka kakor – klicka här! Hallongrottpaj 24 st Deg300 g smör, rumsvarmt1 ½ dl strösocker1 krm salt 6 ½ dl vetemjöl Fyllning1–2 dl hallonsylt …

2

Virka Lindas väska i bandgarn

Virka Lindas väska i bandgarn Design Linda AnderssonGarn: Valfritt bandgarn eller tubgarn. Det måste vara ett tjockt garn (googla tubgarn och bandgarn). Hitta ditt favoritgarn och färg!Virknål: 6 eller 7. Jag använde 7 till denna väska. Obs! Jag vill reservera mig för att mönstret kanske int är perfekt då jag absolut inte är något virkproffs! …

1

Recept Lindas bakskola Instagram

BESTÄLL LINDAS UGNSPLÅT – KLICKA HÄR! BESTÄLL LINDAS BAKBÖCKER HÄR! ALLA RECEPT TILL LINDAS UGNSPLÅT – KLICKA HÄR! KESOFRALLOR NOBLESSEKAKOR KÄRLEKSMUMS SPÖKKLADDKAKA SMÖRKRÄMSFYLLDA KANELBULLAR COOKIES CHOCOLATE CHIP COOKIES KÄRLEKSMUMS HALLOWEEN GRÖTFRALLOR ÄPPELKAKA FUDGECAKE FRALLOR SOM JÄSER EN GÅNG ÄPPELSOCKERKAKA BONDBRÖD NYTTIGA HAVREPANNKAKOR ÄPPELKAKA RÅSTEKT POTATIS BERGIS ÄPPELKAKA FRALLOR SOM JÄSER EN GÅNG NYTTIG HAVREGRYNSLIMPA HAVREGRYNSLIMPA SIRAPSLIMPA FRALLOR …

0

Fransk chokladtårta i långpanna

En lyxig, maffig chokladtårta som lika gärna skulle kunna ha köpts på ett finare konditori. Så enkel att baka och riktigt chokladig och god. Här hittar du fler goda kakrecept som är enkla att baka – klicka här! Fransk chokladtårta Ca 12 bitar 250 g smör400 g mörk choklad4 dl strösocker2 krm salt6 ägg3 dl vetemjöl …

0

Tzatziki

Det här är min absoluta favorit att bjuda mina gäster på som tilltugg. Eller så njuter vi i familjen av tzatziki och rostade baguetter en vanlig vardagskväll när vi tittar på TV. Så himla gott, mysigt och enkelt att göra! Lindas godaste tzatziki 1 gurka1000 Grekisk yoghurt 10% (eller Turkisk)4 klyftor vitlöksaltsvartpepparolivolja GÖR SÅ HÄR …

1

Sconeslimpa

I stället för klassiska scones har jag bakat en limpa av samma deg. Den blir otroligt mjuk och god. Den innehåller bakpulver som jäsningsmedel och behöver inte jäsa före gräddningen.  Tips! Byta ut 2 dl vetemjöl mot rågmjöl eller grahamsmjöl. Blanda gärna i ½ dl blandade frön i degen. Tips! Klassiska scones: Degen kan också delas …

0
1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x