Lättbakad, supersaftig och extremt god limpa som går jättesnabbt att slänga ihop. Ett perfekt frukostbröd och såååå gott med smör och en skiva ost på!
SIRAPSLIMPA SOM INTE BEHÖVER JÄSA
1 limpa
Deg:
8 dl rågsikt (eller vetemjöl)
1 tsk salt
1 msk bakpulver
1 1/2 dl mörk sirap
4 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Tillsätt sirap och mjölk och rör ihop till en kladdig deg.
2. Lägg smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min. Ta upp den ur formen och låt den svalna.
Tips! Här finns fler enkla bröd att baka – klicka här för recept!
Tips! Baka filmjölkslimpa med lingonsylt
Jätte lätt att baka och att man inte behöver vänta på jäsning.