BAKA TILL HALLOWEEN Spindelkakor – läskigt goda småkakor att baka till Halloween. Ett halloweenrecept som är lätt och kul att baka.
SPINDELKAKOR
15–20 st
1/2 dl farinsocker
1/2 dl strösocker
2 1/2 dl vetemjöl
½ krm salt
100 g smör, rumsvarmt
Garnering
runda chokladbitar
1 msk smält choklad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Blanda farinsocker, strösocker, vetemjöl och salt i en bunke. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna till en deg. Eller kör ihop degen snabbt i en hushållsmaskin.
2. Dela degen i 15–20 bitar och rulla dem till bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem lite.
4. Grädda kakorna mitt i ugnen i 14–15 min. Låt dem svalna på plåten.
5. Låt kakorna svalna tills de är ljumna. Lägg på rund chokladbitar och låt dem smälta lite lätt så att de fastnar på kakorna. Ställ dem i kylen en stund för att stelna.
6. Häll smält choklad i en liten plastpåse. Klipp ett litet hål i ena hörnet. Spritsa spindelben på kakorna. Ställ dem i kylen så att chokladen stelnar.