Bloggar Lindas Bakskola Lindas småkakor

CHOKLADSNITTAR

Spröda chokladsnittar som är ljuvligt goda!

Spröda, knapriga chokladsnittar som är vansinnigt goda! Mycket lättgjorda chokladkakor som garanterat har en rykande åtgång.

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här)

CHOKLADSNITTAR

100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 ½ dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
1 msk ljus sirap

ca 400 g valfri choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.

2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.

3. Lägg ut tre rader med mjölkchokladbitar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.

4. Rulla ut längderna, ca 25 cm långa. Lägg dem ovanpå raderna med choklad och platta till dem lite med fingrarna.

5. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.

1. Sätt ugnen på 175 grader. Rör ihop smör och strösocker. Tillsätt de torra ingredienserna och sirapen och arbeta snabbt ihop allt till en deg.

2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.

2. Rulla degen till en tjock rulle och dela den i tre delar.

3. Lägg ut tre rader med mjölkchokladbitar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.

3. Lägg ut tre rader med chokladbitar, ca 25 cm långa, på en plåt med bakplåtspapper.

4. Rulla ut längderna, ca 25 cm långa. Lägg dem ovanpå raderna med choklad och platta till dem lite med fingrarna.

4. Rulla ut längderna, ca 25 cm långa. Lägg dem ovanpå raderna med choklad och platta till dem lite med fingrarna.

5. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

5. Grädda längderna mitt i ugnen i 13–15 min. Skär dem i sneda bitar medan de fortfarande är varma. Låt kakorna svalna på plåten.

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

hasselbackspotatis med flingsalt

Hasselbackspotatis – en mycket god, festlig potatis i spröda skivor som sitter ihop i botten. Enkel att tillaga, en riktig klassiker som passar till det mesta, både vardag och fest. Hasselbackpotatisen är kryddad med salt och ströbröd.  TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Tips! Blanda ner en pressad vitlöksklyfta i det smälta smöret. Det är …

0

Sirapsbröd i pajform

SIRAPSBRÖD Ett underbart, supersaftigt bröd som jag bakar väldigt ofta. Brödet blir verkligen superläcker, mjukt, fluffigt och gott! Sirapsbröd är ett favoritbröd som håller sig färskt länge och passar alla tillfällen, frukost, till buffén, utflykten, mellanmål m m.TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) så får du alla nya recept i ditt flöde! Tips kalljäsning!Strunta i …

2

KESOBRÖD utan mjöl

KESOBRÖD utan vetemjöl som har en lite pannkaksliknande konsistens, men det är supergott! Och varje skiva innehåller bara 4 ½ kolhydrater. Det här brödet innehåller även protein vilket är bra att få i sig till frukost. 54 kolhydrater för hela smeten4,5 kH per brödbit KESOBRÖD utan mjöl 12 bitar 5 ägg500 g Keso, 3 procent2 …

1

Supermüsli

Hemgjord müsli kryddad med Kockens blå superkrydda med kanel, kardemumma och ingefära. Makalöst gott! I samarbete med Kockens kryddor har jag ätit veckans godaste frukost! Kryddig supermüsli, naturell yoghurt och färska hallon. En ljuvlig kombination! Supermüslin är smaksatt med Kockens blå superkrydda som består av en härlig blandning av kanel, kardemumma och ingefära. Makalöst gott! …

0

pizzabaguette

Pizzabaguette. Baka egen baguette eller köp en färdig som jag gjorde denna gång. Pizzabaguetten blir galet god, en riktigt lättgjord baguette som kan serveras som tilltugg till ett glas bubbel, en drink, till middagen, på buffén, ta med den på picknick eller ät den till en fräsch sallad. Den här baguetten gör alltid succé bland …

0

SKURNA sockerkakor

Skurna sockerkakor kryddade med Kockens gula superkrydda med kanel, kardemumma, ingefära, nejlika och svartpeppar. Gudomligt goda småkakor! I samarbete med Kockens superkryddor har jag bakat kryddiga, tunna småkakor med knastrande socker på toppen. Kockens gula superkrydda med kanel, kardemumma, ingefära, nejlika och svartpeppar ger en het smak som bryter av perfekt mot det söta strösockret …

0

KÄRLEKSMUMS i pajform

KÄRLEKSMUMS I PAJFORM – bland det godaste bakverket jag vet. Jag älskar kärleksmums, i alla former. Glasyren är makalöst god! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) KÄRLEKSMUMS I PAJFORM 12 bitar 75 g smör2 msk kakao2 dl strösocker1 tsk bakpulver2 ägg2 dl vetemjöl Glasyr50 g smör, smält2 msk kakao2 tsk vaniljsockerca 3 dl florsocker1 msk starkt …

0

STEKPANNEBRÖD MED BAKPULVER

STEKPANNEBRÖD MED BAKPULVER Det mjuka, härliga stekpannebröden behöver inte jäsa och tar bara några minuter att grädda i stekpannan. Supergott och mycket lätt stekpannebröd att baka med ingredienser man oftast har hemma. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här!) Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här! STEKPANNEBRÖD MED BAKPULVER 6 st …

0

Lax och potatis i ugn

Lax och potatis i ugn – en mycket, mycket enkel och gudomligt god middagsrätt! Jag älskar denna rätt, den tar ingen tid att göra och är festlig, supergod, hela familjen gillar det och billig (om man hittar lax med bra pris). Ett riktigt toppenrecept!Tips: Gör en hemgjord romsås till fisken! TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) …

1

Citronshot

I samarbete med Kockens kryddor NYTTIG CITRONSHOT Jag har jag gjort en nyttig, uppfriskande citronshot med sting i. Börja varje morgon med ett glas, det blir en riktig kickstart! Kockens rosa superkrydda med ingefära, gurkmeja och chili ger extra drag och het smak. En rawfood shot som blandas i kallt vatten. Citronshot 4 citroner1 liter …

0

STRÖSSELBOLLAR

STRÖSSELBOLLAR Ljuvliga, smarriga chokladbollar rullade i strössel så knastrar härligt mellan tänderna! Alltid lika populära och uppskattade. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) STRÖSSELBOLLAR 10–20 st beroende på storlek 5 dl havregryn100 g smör, rumsvarmt1 dl kokos (kan uteslutas)1 msk vaniljsocker2 msk kakao2 msk kaffe (kan ersättas med vatten)2 dl florsocker (kan bytas ut mot …

0

CHOKLADBOMB

En chokladbomb som är bland det godaste jag bakat på länge! Makalöst god och läcker. Bottnen påminner om kladdkaka, men inte riktigt lika kladdig. Ovanpå ligger en ljuvlig glasyr och knaprig choklad på toppen! En drömgod chokladbomb. TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!) Chokladbomb 12 bitar 75 g smör2 msk kakao2 dl strösocker1 tsk bakpulver2 …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x