Saffranbullar fyllda med smörkräm. De ljuvigaste, saftigaste, lyxigaste & mjukaste saffransbullarna fyllda med en härlig smörkräm.
Tips! Baka saftiga, läckra saffranskärleksmums – klicka här för recept!
Saffransbullar med smörgömma
Ca 30 st
Fyllning
150 g smör, rumsvarmt
1 ½ dl strösocker
1 msk vaniljsocker
Deg
½ g saffran (1 påse)
50 g jäst
3 dl mjölk, fingervarm
1 ½ dl strösocker
½ tsk kardemummakärnor, mortlade
1 krm salt
3 ägg
225 g smör, rumsvarmt
13–14 dl vetemjöl
Dekorering
1 ägg
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Blanda ihop smör, strösocker och vaniljsocker till fyllningen i en skål. Klicka ut ca 30 små högar på en tallrik och ställ den i frysen i ca 1 tim.
2. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och saffran. Blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt strösocker, kardemumma, salt, ägg, smör och vetemjöl, lite i taget. Knåda degen i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
3. Knåda igenom degen och dela den i ca 30 bitar. Forma släta bullar och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Ta ut smörklickarna ur frysen och tryck ner en bit i varje bulle. Låt bullarna jäsa i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
6. Grädda bullarna mitt i ugnen i 8–9 min. Låt dem svalna på plåten.
Baka julens godaste dessert – pepparkakscheesecake! Klicka till receptet här!
Mums mums. Nästa bak blir det dessa❤️❤️❤️❤️
Toppengoda bullar. Jag har gjort dem flera gånger nu.