Den här goda grönsaksröran är supergod att äta som tillbehör till kött eller kyckling. Eller ät den istället för potatis, pasta eller ris. Kryddningen och grönsakerna går att variera i onändlighet. Jag gjorde denna snabba variant med frysa wokgrönsaker, men självklart kan man använda färska grönsaker som man skär i större bitar.
Tips! Om du vill äta en snabb hälsosam lunch kan du värma grönsaksröra och äta med en klick Keso till.
Tips! Baka en rustik lantbrödslimpa till grönsaksröran – klicka till receptet här!
Tips! Tillaga jättegoda, hemgjorda grönsaksbiffar – klicka till receptet här!
GRÖNSAKSRÖRA
800 g frysta wokgrönsaker
salt
chiliflakes
3 klyftor vitlök
2 paket/burkar krossade tomater
3 msk grönsaksfond
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt på en stor stekpanna och stek de frysta grönsakerna i olja tills de tinar. Tillsätt salt, chiliflakes, pressad vitlök och rör om (eller valfria kryddor).
2. Tillsätt krossade tomater och grönsaksfond. Låt allt stå och puttra på svag värme i ca 10 min.