Bloggar Lindas Bakskola Lindas helgmat Lindas lättlagad mat Lindas mat

Skagenröra

skagenrora2skagenrora1 Festlig, ljuvligt god skagenröra! Den är t ex  god att äta som förrätt på en rostad brödskiva eller som fyllning i en baguette. Smaka av och tillsätt kryddor, citron och dill efter egen smak. Tips! Baka eget rostbröd/formfranska till Toast skagen – klicka här för recept!

Skagenröra

500 g räkor, skalade ¾ dl majonäs 1 dl créme fraiche (valfri fetthalt) 2 msk röd ishavsrom (kan uteslutas) färsk dill 1 citron salt svartpeppar Tips! Det är jättegott att tillsätta 1 msk pepparrot i skagenröra och några matskedar hackad rödlök. GÖR SÅ HÄR 1. Skagenröra: Grovhacka räkorna (spara några till garnering). Blanda räkorna med majonäs, créme fraîche, ishavsrom och hackad dill. Krydda med lite pressad citron, salt och svartpeppar. skagenrora3 TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här)Facebook (klicka här) Tips! Baka eget rostbröd/formfranska till Toast skagen – klicka här för recept!

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Citrontuppkaka

Tuppkaka är nog en av de enklaste kakor som finns att baka! Den innehåller bara 4 ingredienser som man oftast har hemma. Den här är smaksatt med citron som ger den en  fräsch, härlig smak! Den perfekta kakan som man snabbt kan slänga ihop när man är sugen på något gott eller får oväntat besök. Ytan blir …

1

Kladdkakemuffins lättströ

I samarbete med Hermesetas har jag bakat ljuvligt goda, härliga kladdkakemuffins. I stället för strösocker är de sötade med lättströ som innehåller 90 % mindre kalorier. De går blixtsnabbt att grädda, ca 5 minuter vilket är perfekt. Snabbt, gott och enkelt! Fakta Byt ut vanligt strösocker mot Hermesetas lättströ! Det smakar lika sött som vanligt socker men innehåller 90% mindre kalorier. Dessutom …

0

Lätt vaniljglass

[caption id="attachment_77003" align="" width="980"] Servera gärna lättglassen med kladdkakemuffins bakade med Hermesetas lättströ. Klicka på bilden för att komma till recept på ljuvligt goda kladdkakemuffins![/caption]   I samarbete med Hermesetas har jag gjort en fantastiskt god, gräddig vaniljglass som inte innehåller något vanligt strösocker. Istället använde jag Hermesetas lättströ som innehåller 90 % mindre kalorier. …

0

Citronmuffins

Oerhört saftiga, luftiga och goda muffins! Citronen ger dem är härlig, fräsch, sötsur smak! Tips! Du kan byta ut citronen och smaksätta dina muffins med t ex: – 1 tsk kanel – 1 msk kakao – ½ tsk kanel – ½ tsk kardemumma Citronmuffins Ca 15 st 2 ägg 2 ½ dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk …

2

Kalljästa ostfrallor

Saftig, luftiga goda ostfrallor som passar perfekt till frukost eller som måltidsbröd till en sallad, på en buffé eller på utflykten. Osten på frallorna gör dem extra smakrika och goda! Tips! Du kan byta ut ca 4 dl vetemjöl till 4 dl rågsikt. Eller 2 dl vetemjöl mot 2 dl grahamsmjöl. Kalljästa ostfrallor 18 st 50 …

0

Citronsolskensbullar

Citronsolskensbullar Ca 26 st 50 g jäst 300 g mjölk, fingervarm (3 dl) 130 g strösocker (1 ½ dl ) 1 krm salt ½ tsk kardemummakärnor, mortlade 1 ägg 150 g smör, rumsvarmt 720 g vetemjöl (12 dl) Fyllning ca 2 dl marsankräm (blandas enligt förpackningen) 1 citron, rivet skal + 1 msk citronsaft Penslig & garnering 1 ägg, …

0

Påsk-Citronmazarinkaka

En fantastiskt god mazarinkaka med mjuk citronfyllning, frasig botten och citronglasyr. Den här kan man med stolthet bjuda på både till påsk och övriga året! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Påsk-Citronmazarinkaka 12–14 bitar Mördeg 5 dl vetemjöl 200 …

0

Källarfranska

Klassisk källarfranska är ett populärt köpebröd, men de här hembakta frallorna är ännu godare! Inget slår nybakade Källarfranskor som forfarande är lite ljumna med smör, ost och en bit paprika. Gudomligt gott! Tips! Om du inte har rågsikt hemma går det bra med endast vetemjöl i degen. Mjölken kan bytas ut mot vatten, skillnaden blir att innanmätet …

0

Ostfrallor

Saftig, luftiga goda ostfrallor som passar perfekt till frukost eller som måltidsbröd till en sallad, på en buffé eller på utflykten. Osten på frallorna gör dem extra smakrika och goda! Tips! Du kan byta ut ca 4 dl vetemjöl till 4 dl rågsikt. Eller 2 dl vetemjöl mot 2 dl grahamsmjöl. Ostfrallor 18 st 50 g …

0

Wienerchoklad

TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept! Kolla igenom alla recept i Lindas bakskola – klicka här! Wienerchoklad Ca 50 bitar (beroende på storlek) 75 g rostade mandelspån 200 g mjölkchoklad 200 g mörk choklad GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 150 grader. Klä en form eller kartong, ca 12 x 16 …

0

Florsockerpraliner

Lättgjorda chokladpraliner som fullkomligt smälter i munnen. Florsockerpraliner 30–40 st  200 g mörk choklad ¾ dl vispgrädde 1 msk smör GÖR SÅ HÄR 1. Ställ ut små pappers- eller aluminiumformar på en bricka. 2. Smält chokladen över vattenbad. Smält ner smöret och rör ihop. 3. Blanda ner vispgrädden och rör om till en slät chokladsmet. 4. Spritsa eller häll ner …

0

Chokladkyssar

  Farligt goda och lättgjorda chokladkyssar! Ett mycket lättgjord och läckert godis som bara består av två ingredienser, mörk choklad och chokladlinser. Det enkla är ofta det godaste och så är det precis i detta fall! Förvara chokladen i kylskåpet. Chokladkyssar 25–30 st 100 g mörk choklad (eller mjölkchoklad) 25–30 chokladlinser GÖR SÅ HÄR 1. Smält chokladen i en skål …

0