Jag har tagit fram en brödform som är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i. Den har raka kanter, perfekta mått och jag kommer dela massor av bra recept som ni kan baka i just denna brödform! Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
Reklam för Lindas brödform. Jag är supernöjd med utformningen av min nya brödform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även bullar, pajer, kladdkakor m m. När man vill baka lite mindre mängd kladdkaka eller paj istället för i en vanlig springform är det perfekt att baka i denna form.
De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela brödet/kakan!
LINDAS BRÖDFORM – en mångsidig form till varierande bakning
Ni kommer få massor av bra recept anpassade till denna brödform av mig – både bröd, mjuka kakor, pajer, kladdkakor, kärleksmums, bullar m m! Den här formen kommer ni får mycket användning av!
Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!
2 limpor av en deg i Lindas brödform
2 st (halvera degreceptet om du bara vill baka en limpa)
50 g jäst
8 dl vatten
1/2 dl rapsolja
1 msk salt
8 dl rågsikt
10–12 dl vetemjöl
Garnering:
limpa 1: uppvispat ägg + vallmofrön
limpa 2: lite vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt rapsolja, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget. Blanda till en lätt kladdig, men smidig deg. Anpassa mängden vetemjöl så att degen är lagom i konsistensen, inte för kladdig, men inte heller kompakt. Knåda den i några minuter. Låt den jäsa i bunken under en bakduk i 45 min.
4. Dela degen i två bitar. Forma dem till limpor, lika långa som limpformarna. Lägg dem i varsin Lindas brödform, klädda med bakplåtspapper. (Om du bara har en limpform bakar du ut halva degen och låter den andra halvan stå och vänta i kylen tills du gräddat den första limpan i ugnen. När den är gräddad kan du baka ut andra halvan, låt den jäsa i formen i ca 30 minuter och sedan grädda den).
5. Limpa 1: Den ena limpan har jag penslat med ägg och strött över vallmofrön. Limpa 2: Den andra limpan har jag bara pudrat med vetemjöl och skurit några sneda snitt i degen på. Låt limporna jäsa i formarna under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
6. Ställ in limporna på ett galler, längst ner i ugnen. Sänk värmen till 200 grader när du sätter i bröden. Grädda i ca 45 min. Ta ut dem ur formen och låt dem svalna på ett galler.
Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
Brödformen är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i plus mycket mer!
TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!
FAKTA LINDAS BRÖDFORM
– Baka läckra matbröd och kakor i denna svensktillverkade brödform av bästa kvalité.
– Brödformen har 7 cm höga raka höga kanter som ger bästa resultat vid bakning av bröd och mjuka kakor.
– Brödformen har en matt finish men kan förekomma något som ser ut som "fläckar" men det är på grund av materialet.
– Aluminium är ett material som fördelar värme jämnt över hela formen. Det gör också formen lättare i vikt och därav mer ergonomisk i köket.
Formen rymmer ca 1,9 liter
Längd: 27 cm
Bredd: 10 cm
Höjd: 7 cm
Material: Aluminium med en fin finish
– Tål ej diskmaskin - handdisk och torka torr direkt.
– Undvik skarpa redskap direkt i formen.
Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
Brödformen är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i plus mycket mer!
TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!
Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
Beställ gärna min suveräna brödform här – klicka här!
Brödformen är helt perfekt att baka bröd, bullar, mjuka kakor, kärleksmums, sockerkaka, kladdkaka och pajer i plus mycket mer!
TIPS! Jag säljer även en större ugnsplåt som jag anpassar recept till – klicka här för mer info!