Bruschetta – en grillad/rostad baguetteskiva med vitlök, tomat, basilika och olivolja. Enkelt och underbart gott.
Tips! Tillsätt silverlök eller rödlök i tomatröran!
Bruschetta är en Italiensk förrätt/tilltugg som består av grillat, stekt eller rostad bröd med gnuggad vitlök på ytan. Brödet toppas med en goda röra av tomater, basilika, olivolja och kryddor. Jag älskar Bruschetta, ett himmelskt gott recept.
Bruschetta
8 stycken
Tomatröra:
4 tomater eller ca 16 cocktailtomater
1 kruka basilika
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar
Garnering
2 vitlöksklyftor
brödskivor från Lantbröd eller Baguette
GÖR SÅ HÄR
1. Skär tomaterna i småbitar och lägg dem i en skål. Klipp några kvistar basilika och blanda ner det i tomaterna.
2. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar och rör om.
3. Stek brödskivorna i en stekpanna med olja. Eller pensla bröden med olja och grilla dem på en grill eller i ugnen tills de får färg.
4. Dela vitlöksklyftorna på längden. Gnugga in ovansidan på bröden med vitlök.
5. Lägg en stor sked tomatröra på brödbitarna. Ät direkt.
TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)