Bloggar Lindas Bakskola Lindas lättlagad mat Lindas mat Lindas matbröd

BRUSCHETTA

12 röster

Bruschetta – en grillad/rostad baguetteskiva med vitlök, tomat, basilika och olivolja. Enkelt och underbart gott.

Tips! Tillsätt silverlök eller rödlök i tomatröran!

Bruschetta är en Italiensk förrätt/tilltugg som består av grillat, stekt eller rostad bröd med gnuggad vitlök på ytan. Brödet toppas med en goda röra av tomater, basilika, olivolja och kryddor. Jag älskar Bruschetta, ett himmelskt gott recept.

×

Bruschetta

8 stycken

Tomatröra:
4 tomater eller ca 16 cocktailtomater
1 kruka basilika
2 msk olivolja
flingsalt
svartpeppar

Garnering
2 vitlöksklyftor

brödskivor från Lantbröd eller Baguette

GÖR SÅ HÄR

1. Skär tomaterna i småbitar och lägg dem i en skål. Klipp några kvistar basilika och blanda ner det i tomaterna. 

2. Tillsätt olivolja, salt och svartpeppar och rör om.

3. Stek brödskivorna i en stekpanna med olja. Eller pensla bröden med olja och grilla dem på en grill eller i ugnen tills de får färg.

4. Dela vitlöksklyftorna på längden. Gnugga in ovansidan på bröden med vitlök.

5. Lägg en stor sked tomatröra på brödbitarna. Ät direkt. 

TIPS! Följ gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här!)

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

LINDAS INDISKA LINSGRYTA

Linsgryta med indisk smak. En ljuvligt god och mycket lättlagad maträtt. Jag är så nöjd med detta recept för denna linsgryta är verkligen en favorit som jag kommer laga så ofta här hemma. Kryddningen kan man ändra om man vill, t ex mer curry, chili flakes, vitlök m m. Tips! Gör min supergoda linscurry-gryta utan kokosmjölk …

0

VITLÖKSBRÖD I LINDAS UGNSPLÅT

Baka ett supergott bröd och servera till middagen – med eller utan vitlök. Väldigt lätt att baka och det är alltid uppskattat att servera nybakat bröd till maten! Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här! Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min ugnsplåt. I min suveräna ugnsplåt …

0

KNÅDFRI SIRAPSLIMPA SOM JÄSER EN GÅNG I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

En mycket lättbakad limpa som är underbart saftig och god! Sirapen ger en härlig smak och degen jäser bara en gång direkt i ugnsformen. Det här brödet är verkligen ljuvligt, godare än från ett bageri kan jag lova! Kalljäsning! Om du vill förbereda degen går det bra att kalljäsa degen i ugnsformen i kylen över …

0

ÄPPELKAKA I LINDAS UGNSPLÅT

En segmjuk äppelkaka med äppelklyftor, kanel och strösocker – den är makalöst god och läcker. Och väldigt lätt att baka! Jag har bakat den i min ugnsplåt som verkligen är suverän att baka i! De spikraka kanterna gör gräddningen jämn och helt perfekt. Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här! Min plåt har rätt mått …

0

BRYTFRALLOR

To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × FRALLOR SOM JÄSER IHOP PÅ PLÅTEN Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag. Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl om …

0

Kanelbullesockerkaka i Lindas avlånga ugnsform

En av de allra godaste sockerkakorna jag vet! Jag älskar denna kanelbullesockerkaka där smeten varvas med lager och kanel och strösocker. Den är magiskt god! Baka och njut! Min nya, avlånga ugnsform gör gräddningen av hela kakan jämn och perfekt. Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den …

0

LINDAS LINSCURRY PÅ 15 MINUTER

En kryddig, hälsosam linscurry som bara tar ca 15 minuter att göra. Otroligt gott! En mycket lättlagad, mättad måltid som också är billig att göra. En favoriträtt hemma hos mig! Tips! Jag vill tipsa om min goda linsgryta med kokosmjölk – klicka till receptet här! Tips! Baka mjuka, goda frallor till linscurryn – recept klicka här! Lindas …

0

FILMJÖLKSLIMPA I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

To view this video, please enable JavaScript and consider upgrading to a web browser that supports HTML5 video × Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka bröd i, men även denna äppelkaka, bullar, pajer, kladdkakor och kärleksmums. De raka kanterna ger ett …

0

KRYSSFRALLOR I LINDAS UGNSPLÅT

Mjuka frallor som jäser ihop i plåten vilket gör dem extra saftiga, fluffiga och goda! Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här! Min plåt har rätt mått för ett bakplåtspapper. Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. I min suveräna ugnsplåt har jag bakat saftiga frallor som blir fantastiskt goda och saftiga när …

0

NYTTIG HAVREGRYNSLIMPA

Nyttig havregrynslimpa utan vetemjöl, istället innehåller den havregryn och ägg . Enklare limpa kan man knappast baka. Blanda ihop havregryn (de ska inte mixas sönder) med resten av ingredienserna och degen är klar! Så enkelt, eller hur?! Limpan är underbart god, nyttig och innehåller färre kolhydrater än vanligt bröd och mer protein. Så himla smart och …

0

ÄPPELKAKA I LINDAS AVLÅNGA UGNSFORM

En segmjuk äppelkaka med äppelklyftor, kanel och strösocker – den är makalöst god och läcker. Och väldigt lätt att baka! Jag har bakat den i min nya, avlånga ugnsform som verkligen är suverän att baka i! Reklam för Lindas nya, avlånga ugnsformJag är supernöjd med utformningen av min nya ugnsform/limpform. Den är helt perfekt att baka …

0

Lindas goda frallor

LINDAS GODA FRALLOR Ett favoritbröd som jag bakar väldigt ofta! Klassiska, mjuka, saftiga frallor som kan ätas till frukost, mellis eller som tillbehör till en god middag. Tips! Byt ut 3 dl vetemjöl mot grahamsmjöl om du vill ha mer fibrer i brödet. Tips! Baka grötfrallor – också ett underbart gott bröd – recept klicka …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x