Ännu godare än vanliga saffransbulllar! Drömgoda bullar i ugnsplåt fyllda med en härlig smörkrämsfyllning. Bullarna räcker till många och man kan själv bestämma storlek på sin egen bit. Alltså, dessa bullar blir magiskt goda! Tips! Skär bullen i rutor om och frys in!
REKLAM för min nya ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka bullarna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
SAFFRANSBULLAR MED SMÖRGÖMMA
Fyllning
125 g smör, rumsvarmt
4 msk strösocker
1 msk vaniljsocker
Bulldeg
25 g jäst
3 dl mjölk, ljummen
1 påse saffran
100 g smör, rumsvarmt
1 dl strösocker
2 krm salt
2 ägg
10–11 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
2 msk pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Fyllning: Mosa ihop smöret och de andra ingredienserna i en skål. Rulla ca 54 små bollar av smöret och lägg dem på en tallrik. Ställ tallriken i frysen tills degen jäst en gång på plåten.
2. Deg: Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och saffran och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, strösocker, salt, ägg och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Blanda ihop allt till en smidig lite deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa i bunken under en bakduk i ca 40 min.
3. Tryck ut degen i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt degen jäsa under bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 225 grader.
4. Pensla degen med uppvispat ägg. Tryck ner de frysa smörbollarna i degen. Strö över pärlsocker.
5. Grädda bullen längst ner i ugnen i 26–30 min. Låt bullen svalna och skär den sedan i rutor.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka bullarna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.