Här får ni ett underbart gott recept på saffranskärleksmums bakade i Lindas långpanna – kakan har ett ljuvligt täcke av glasyr och kokos. En riktigt julig och god kaka att baka!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
Tips – fler recept att baka i Lindas långpanna:
• Kärleksmums – recept klicka här
• Brytfrallor – recept klicka här
• Brytbröd – recept klicka här
• Klassiska frallor – recept klicka här
SAFFRANSKÄRLEKSMUMS
24 bitar
Smet
4 ägg
3 dl strösocker
1 påse saffran
1 msk vaniljsocker
2 ½ tsk bakpulver
150 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl
Glasyr
1 msk vaniljsocker
5 dl florsocker
75 g smör, smält
1/2 pressad apelsin (eller 1–2 msk vatten)
Garnering
kokos
Beställ gärna min nya bakplåt här!
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader.
2. Vispa ägg och strösocker poröst i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda ihop allt snabbt till en smet.
3. Bred ut smeten i Lindas ugnsplåt, ca 25 x 35 cm, klädd med bakplåtspapper i botten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–28 min. Låt den kallna i formen.
5. Glasyr: Blanda alla ingredienserna till glasyren i en skål. Anpassa mängden vatten/kaffe så att konsistensen blir lagom bredbar.
6. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låg glasyren stelna. Skär kakan i bitar.
REKLAM för min ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka bullarna i min nya ugnsplåt som ger en perfekt, jämn gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gör att alla bullar blir lika stora och jämna! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
REKLAM FÖR MIN BOK
Tips!
Ge bort eller köp till dig själv: Min nya bok Baka i Springform! Den enda form du behöver till recepten i denna bok är en rund form som är 23-24 cm i diameter. Alla recept är anpassade till en och samma form! Beställ boken – klicka här!
Boken innehåller recept:
– bröd
– pajer
– mjuka kakor
– kladdkakor
– småkakor i rund form
– kakor med glasyr
– tårtor
och mycket mer!