

Drömfrallor – extra fluffiga, mjuka bröd som är så goda att man drömmer om dem på natten.
Välj om du vill baka ut bröden direkt när du gjort degen (läs instruktionerna gör så här 2) eller låt dem jäsa över natten: KALLJÄSNING (gör så här 1).
KALLJÄSNING:
Gör degen på kvällen och grädda dem direkt när du vaknar. Undertiden de jäser och du sover så drömmer du om dessa ljuvligt goda bröd och får njuta av nybakat bröd till frukost!
GÖR SÅ HÄR 1:
– Gör degen och baka ut frallorna direkt på plåten. Strö över lite mjöl.
– Lägg på en bakhandduk och ställ plåten i kylen över natten.
– Ta fram plåten ca 20 minuter innan gräddning och låt den stå i rumstemperatur.
Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka frallorna i denna plåt som jag tagit fram! Bröden blir perfekt gräddade och de raka kanterna ger en jämn gräddning! Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!
LINDAS DRÖMFRALLOR
15 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
1/2 dl rapsolja
8 dl rågsikt
8 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin.
2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
3. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer.
4. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga tre hål i varje frallor med baksidan på något köksverktyg. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 18–20 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 minuter. Frallorna går bra att frysa in.
Otroligt goda, fluffiga och saftiga frallor!