Bloggar Lindas Bakskola Lindas långpanna recept Lindas matbröd

LINDAS DRÖMFRALLOR

9 röster

Drömfrallor – extra fluffiga, mjuka bröd som är så goda att man drömmer om dem på natten.
Välj om du vill baka ut bröden direkt när du gjort degen (läs instruktionerna gör så här 2) eller låt dem jäsa över natten: KALLJÄSNING (gör så här 1).

KALLJÄSNING:
Gör degen på kvällen och grädda dem direkt när du vaknar. Undertiden de jäser och du sover så drömmer du om dessa ljuvligt goda bröd och får njuta av nybakat bröd till frukost!
GÖR SÅ HÄR 1:
– Gör degen och baka ut frallorna direkt på plåten. Strö över lite mjöl.
– Lägg på en bakhandduk och ställ plåten i kylen över natten.
– Ta fram plåten ca 20 minuter innan gräddning och låt den stå i rumstemperatur.

Reklam för Lindas ugnsplåtBeställ gärna min nya bakplåt här! Jag rekommenderar varmt att baka frallorna i denna plåt som jag tagit fram! Bröden blir perfekt gräddade och de raka kanterna ger en jämn gräddning! Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form. Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!

 

LINDAS DRÖMFRALLOR

15 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt

1/2 dl rapsolja
8 dl rågsikt
8 dl vetemjöl 

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl. Blanda ihop allt till en deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin.

2. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.

3. Dela degen i 15 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer. 

4. Lägg frallorna tätt ihop på Lindas ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga tre hål i varje frallor med baksidan på något köksverktyg. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.

5. Grädda bröden mitt i ugnen i 18–20 min. Sänk värmen till 200 grader efter 10 minuter. Frallorna går bra att frysa in.

Otroligt goda, fluffiga och saftiga frallor!

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

LINDAS BANANBRÖD

Ett saftigt bananbröd med havregryn och ägg är ett utmärkt sätt att njuta av ett nyttigt, naturligt sött bröd, perfekt för frukosten eller mellanmålet. Ett vansinnigt gott bröd Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka limpan i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med …

0

PRINSESS-STUBBE

Prinsesstårta – en favorit med hallonsylt, vaniljkräm, vispgrädde och ett täcke av marsipan. En otroligt god klassiker som jag här har bakat som en stubbe istället. Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka tårtbottnen i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna ger ett jämnt fint resultat med jämn gräddning av hela …

0

Kokostosca

Oemotståndligt god, seg och lätt kladdig chokladbotten med ett knäckigt, lite knaprigt kokostoscatäcke. Här hittar du fler goda, enkla recept att baka – klicka här! Kokostosca Ca 20 st Botten200 g smör5 dl strösocker2 krm salt1 dl kakao2 tsk vaniljsocker3 dl vetemjöl4 st ägg Kokostosca75 g smör1 dl ljus sirap1 1/2 dl strösocker1 1/2 dl vispgrädde5 …

0

GRÖTFRALLOR

Mjuka, härliga bröd med havregryn och vatten som blandas till en lös, kall gröt. Tillsätt därefter mjöl och baka dessa fantastiska frallor som är såååå goda! Går bra att frysa in! Reklam för Lindas ugnsplåt. Beställ min nya bakplåt här!Jag rekommenderar varmt att baka frallor i denna plåt som jag tagit fram för att exakt denna …

0

LINDAS POTATISMOS

Hemlagat potatismos är det godaste som finns! Inget pulvermos i världen slår detta. Potatis är också en av de nyttigaste livsmedlen som finns – ett perfekt tillbehör till maten både till vardag och fest. Tips!Gör krossad potatis i ugn – det är supergott! Klicka till receptet här! LINDAS POTATISMOS Så kokar du potatis – klicka här! ca 10 potatisar (ca …

0

LINDAS GODASTE CHOKLADBOLLAR

Godaste, smarrigaste chokladbollarna! Chokladbollar, havrebollar, kokosbollar, ja kärt barn har många namn… Det här är ett favoritrecept som varmt rekommenderas! Tips! Baka ljusa havrebollar som är underbart goda – klicka till receptet här! LINDAS GODASTE CHOKLADBOLLAR 8 dl havregryn150 g smör, rumsvarmt2 dl kokos (kan uteslutas)1 msk vaniljsocker3 msk kakao3 msk kaffe (kan ersättas med vatten)3 dl …

0

LINDAS SMÅFRANSKA

Hembakade småfranskor, nygräddade och krispiga på utsidan, mjuka och fluffiga på insidan. Dessa småfranskor är så goda att de försvinner lika snabbt som de bakas. Kalljäsning!Förbered degen kvällen före frukost eller på morgonen om du vill äta bröden ihop med middagen. Då går det bra att baka ut frallorna direkt när degen är klar (ingen …

2

LINDAS KESOLIMPA

NYTTIGT KESOBRÖD UTAN MJÖL Istället innehåller den havregryn, keso och ägg. Ett otroligt gott och hälsosamt bröd. Och den behöver inte jäsa. Mycket enkel att baka och degen tar bara några minuter att göra! Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka kanterna …

0

ROSTLIMPA

Det här rostbrödet/formfranskan är superenkelt att göra och innehåller ingredienser som de flesta har hemma. Vill man tillsätta fibrer i brödet går det bra att byta ut  2 dl av vetemjölet till t ex grahamsmjöl eller rågmjöl. Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna limpa i min brödform som jag har tagit fram! De raka …

0

LINDAS GAFFELFRALLOR

Mjuka, saftiga frallor som jäser ihop i plåten vilket gör dem extra saftiga, fluffiga och goda! Här hittar du fler goda brödrecept – klicka här! LINDAS GAFFELFRALLOR 20 st 50 g jäst9 dl vatten1 msk salt1 dl rapsolja10 dl rågsikt9–10 dl vetemjöl  GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör …

0

HÄLSOLIMPA utan jäsning

En lättbakad, otroligt god limpa med fibrer och proteiner. Den är saftig, otroligt god och lätt att baka. Degen tar bara 5 minuter att röra ihop och sedan direkt in i ugnen. Den här limpan kommer ni älska! Dubbla degen om du vill baka två limpor. Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka …

0

HEMGJORD PIZZA I PANETTI PIZZAUGN

Reklam för att baka hemgjord pizza i Panetti pizzaugn. Jag vill tipsa om den här suveräna pizzaugnen från Panetti! Baka pizza hemma i ditt eget kök – året runt. Pizzorna blir precis lika goda och proffsiga från pizzerian, om inte ännu godare! Recept på min Löjromspizza hittar ni längst ner i detta inlägg (fyllningen kan …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x