

Hembakade småfranskor, nygräddade och krispiga på utsidan, mjuka och fluffiga på insidan. Dessa småfranskor är så goda att de försvinner lika snabbt som de bakas.
Kalljäsning!
Förbered degen kvällen före frukost eller på morgonen om du vill äta bröden ihop med middagen. Då går det bra att baka ut frallorna direkt när degen är klar (ingen jäsning i bunken).
– Lägg frallorna på en plåt och täck över dem med en bakduk. Ställ dem i kylen i 8-10 timmar. Sätt på ugnen, ta fram plåten ca 30 min före gräddning och pensla med äggvita och strö över vallmofrön.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!
LINDAS SMÅFRANSKA
12 st
50 g jäst
4 dl vatten, fingervarmt
2 tsk salt
2 ägg
1/2 dl rapsolja
ca 12 dl vetemjöl
Garnering
1 ägg
vallmofrön, ljusa eller blå
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp. Rör ner salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt den jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i ca 12 bitar. Forma dem till runda bullar med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
3. Garnering: Separera äggvita från gulan. Pensla bröden med äggvitan och strö över vallmofrön.
4. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Säng värmen till 230 grader när du sätter i brödet i ugnen. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten. Går bra att frysa in.
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!
Här hittar du fler goda, enkla brödrecept att baka – klicka här!