Mjuka, saftiga frallor som jäser ihop i plåten vilket gör dem extra saftiga, fluffiga och goda!
Här hittar du fler goda brödrecept – klicka här!
LINDAS GAFFELFRALLOR
20 st
50 g jäst
9 dl vatten
1 msk salt
1 dl rapsolja
10 dl rågsikt
9–10 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vatten och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, olja, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet (ta lite mer mjöl om degen är för kladdig). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter, gärna i en bakmaskin. Låt degen jäsa under bakduk i ca 50 min.
2. Dela degen i 20 bitar. Forma dem till bollar med mjölade händer.
3. Lägg frallorna på en ugnsplåt, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite vetemjöl och nagga hål i ytan med en stor gaffel. Låt dem jäsa utan bakduk i ca 25 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden längst ner i ugnen i 16–20 min. Bröden går bra att frysa in.
Beställ gärna min ugnsplåt här – klicka här!
Här hittar du fler goda brödrecept – klicka här!
REKLAM för min nya ugnsplåt! Jag vill tipsa om att baka i min nya ugnsplåt som ger en perfekt gräddning! Jag älskar de spikraka kanterna som gräddningen jämn! Jag rekommenderar varmt att baka i denna plåt!
Beställ gärna min nya ugnsplåt här!
Ett vanlig bakplåtspapper passar perfekt i min form vilket är suveränt.
Här hittar du fler recept som passar till Lindas ugnsplåt!