

Smörbakad citronlax
SMÖRBAKAD CITRONLAX
4 portioner
4 laxbitar
25 g smör, smält
flingsalt
svartpeppar
ev. chiliflakes
dill
1 citron, rivet skal
Garnering
citronklyftor
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 150 grader. Lägg laxbitarna i en ugnsform.
2. Pensla laxen rikligt med smält smör.
3. Krydda med flingsalt, svartpeppar, ev. chiliflakes och dill.
4. Riv citronskal över laxen.
5. Grädda laxen längst ner i ugnen i 20–30 min. Tiden kan variera beroende på hur stora dina laxbitar är. Känn med en gaffel. Laxen ska falla isär, men inte gräddas för länge för då blir den lätt torr. Innertemperaturen i laxen bör vara ca 48 grader när laxen tas ut ur ugnen.
Servera gärna med en ljuvligt god fransk potatissallad (recept här) och romsås.