Bloggar Lindas Bakskola Lindas bakverk Lindas matbröd Lindas små bröd

PRIMOFRALLOR

4 röster

PRIMOFRALLOR = förstklassiga frallor som är hembakade

Har du också undrat hur man får till de där oemotståndligt fluffiga, mjuka frallorna? Här är hemligheten! Degen måste knådas riktigt ordentligt! Jag knådar alltid mina frallor ordentligt för att glutentrådarna ska bli starka. De gör att bröden blir luftiga, mjuka och höga. Jag tycker det är svårt att knåda degen tillräckligt med bara händerna och knådar alltid degen i köksmaskin. Och jag har nu en ny köksmaskin som jag verkligen vill tipsa och göra reklam för: Panetti köksmaskin. Den har en stark motor och stor degbunke som gör knådningen enkel och effektiv. Och bunken är stor och rymlig så att degen kan jäsa ordentligt utan att jäsa över kanten.

De här frallorna har ett charmigt hålet i mitten och en perfekt naggning med en gaffel som ger dem dem en extra hembakat känsla.

Dessa bröd är perfekta för söndagsfrukosten, med en klick smör och din favoritost.

Panetti köksmaskin

Reklam för min Panetti köksmaskin
Jag har gjort degen i min nya Panetti köksmaskin. Jag är verkligen imponerad av den här moderna köksmaskinen. Den har starka sugproppar som håller den stadigt på bänken vilket är ett stort plus när man knådar deg. Maskinen vandrar inte iväg på bänken. Funktioner som inbyggd våg, timer, recept och den digitala pekskärmen visar verkligen att denna köksmaskin ligger i framkant.

Om du funderar på att skaffa en ny köksmaskin vill jag varmt rekommendera den här modellen! Den utmärker sig inte bara genom att knåda deg perfekt, utan även med sina många praktiska funktioner som kommer att revolutionera din bakning och matlagning. Missa inte detta tips direkt från mig!

⭐️RABATTKOD GER 500 KR⭐️
Rabattkoden: Linda500 ger dig 500 kr rabatt på denna suveräna köksmaskin på panetti.se – klicka här för att läsa allt om maskinen, fakta och hur den fungerar!
Här kan du beställa Panetti köksmaskin – klicka här!

🍕Du får 500 kr i rabatt på Panetti pizzaugn med rabattkoden: Linda500

Primofrallor

PRIMOFRALLOR = förstklassiga frallor som är hembakade

18 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
1 dl neutral olja
2 tsk salt
12 dl rågsikt
ca 6 dl vetemjöl

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i degbunken. Tillsätt mjölken och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt olja, salt, rågsikt och vetemjöl, lite i taget mot slutet. Knåda degen i bakmaskinen, kör den i ca sex minuter så att glutentrådarna blir starka. Strö över lite mjöl.

2. Låt degen jäsa i ca 45 minuter.

3. Sätt ugnen på 230 grader. Sätt ut 18 bullformar fördelade på två ugnsplåtar (9 formar på varje plåt). Det går även bra att lägga ut frallorna på ett vanligt bakplåtspapper om man inte har några bullformar.

4. Dela degen i två delar. Börja baka ut ena degbiten. Forma 9 stycken runda frallor. Gör ett hål i mitten, ca 2 cm, på varje fralla med mjölade händer. Lägg dem i bullformarna på ugnsplåten. Strö över lite vetemjöl och nagga hål i ytan med en gaffel. Låt dem jäsa i ca 25 min på plåten under en bakhandduk. Upprepa med den andra degbiten när frallorna har jäst halva tiden.

5. Grädda frallorna mitt i ugnen i 18–20 minuter tills de får en ljusbrun färg. Njut av nybakat bröd. Går bra att frysa in.

⭐️RABATTKOD GER 500 KR på Panetti köksmaskin⭐️
Rabattkoden: Linda500 ger dig 500 kr rabatt på denna suveräna köksmaskin på panetti.se – klicka här för att läsa allt om maskinen, fakta och hur den fungerar!
Här kan du beställa Panetti köksmaskin – klicka här!


🍕Du får även 500 kr i rabatt på Panetti pizzaugn med rabattkoden: Linda500

Panetti köksmaskin

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

LINDAS ÄPPELKAKA

Frasiga, sega kanter och ett mjukare, lätt kladdigt innanmäte. Kanterna är så otroligt goda, helt magiska!! Den här kakan är bland de godaste äppelkakor jag bakat!Här hittar du fler ljuvligt goda recept med äpplen! LINDAS ÄPPELKAKA 12 bitar 2 ägg3 dl strösocker2 tsk vaniljsocker2 tsk bakpulver100 g smör, smält2 1/2 dl vetemjöl Garnering:1–2  äpplen (beroende …

2

GRAHAMSFRALLOR som jäser en gång

Fiberrika frallor med grahamsmjöl i degen. De är väldigt saftiga och toppade med massor av knapriga, nyttiga frön. Välj själv om du endast vill strö över lite mjöl eller olika frön på bröden. Grahamsfrallor som jäser en gång 12 st 50 g jäst6 dl vatten, fingervarmt2 tsk salt½ dl rapsolja4 dl grahamsmjölca 10 dl vetemjöl …

0

LINDAS BANANSOCKERKAKA I LIMPFORM

🍌 Har du en banan hemma? Perfekt! Använd den för att baka en otroligt saftig banansockerkaka i en limpform – den perfekta fikan. Resultatet är en extra hög och fluffig kaka som smakar himmelskt gott till fikat! Reklam för Lindas brödform. Jag vill rekommendera er att baka denna sockerkaka i min limpform som jag har tagit …

0

ASIATISK KÖTTFÄRSÅS

En asiatisk köttfärssås är en smakexplosion med het kryddning. En maträtt som lyfter middagen till nya höjder! Perfekt att servera med ris, nudlar eller i salladsblad för en fräschare variant. Lätt att tillaga och en perfekt vardagsmiddag och gör gärna matlådor av maten som blir över.Här hittar du fler goda matrecept – klicka här! ASIATISK …

1

MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA

Mördegsinbakad chokladkaka. Den här gick åt som smör i solsken. Smördegen ihop med chokladen är en ljuvlig kombination, bland det godaste jag bakat på länge!!! Här hittar du fler goda recept att baka – klicka här! MÖRDEGSINBAKAD CHOKLADKAKA Mödeg:100 g smör, kallt2 1/2 dl vetemjöl1 nypa salt1/2 dl strösocker Fyllning:200 g mjölkchokladkaka (eller annan valfri chokladkaka) Garneringpärlsocker GÖR SÅ …

0

LINDAS BANANSOCKERKAKA

Min banansockerkaka blir perfekt saftig och är en riktig fika-dröm med sin mjuka konsistens och lätta banansmak! Älskar denna goding! Här finns fler goda recept på mjuka kakor – klicka här! LINDAS BANANSOCKERKAKA 2 ägg2 dl strösocker75 g smör, smält¾ dl mjölk2 tsk bakpulver2 tsk vaniljsocker3 dl vetemjöl1 mogen banan, mosadkanel Garneringev. florsocker GÖR SÅ HÄR
 1. Sätt ugnen …

0

LINDAS KESOLIMPA

NYTTIG KESOLIMPA MED HAVREGRYN Keso, havregryn och ägg är grunden i denna mycket saftiga och fantastiskt goda limpa, inget vetemjöl alls! De när väldigt lätt att baka och behöver inte jäsa. Havregryn i brödet istället för vetemjöl gör det nyttigare och kolhydratinnehållet är lägre än i vanligt bröd vilket uppskattas av många som vill äta hälsosamt …

0

LINDAS RÅGSIKTSLIMPA

Det finns få saker som slår en nybakad rågsiktslimpa! 🍞Den är mjuk, saftig och med en perfekt gyllene färg. Det här brödet är en riktig favorit, perfekt till frukostmackan eller kvällsfikat. Jag brukar skiva upp limpan i skivor och frysa in brödskivorna för då kan jag ta fram önskat antal skivor och tina till frukost. …

0

LINDAS RÅGSIKTSKAKOR

Nybakade rågsiktskakor, direkt från ugnen. De här rågsiktskakorna är en ren dröm. Otroligt mjuka, saftiga och så goda att äta. Gärna med smör, ost och en skiva paprika. Bröden går bra att frysa in. Reklam för Lindas bakform. Här kan du beställa min nya bakplåt! Jag har bakat dessa goda rågsiktskakor i min långpanna som …

2

Wienerbröd

Hembakade wienerbröd är något alldeles extra. För att lyckas bra med wienerbröden så ska du tänka på att alla ingredienser ska vara kalla, även kaveln och plåten. Det är inte mycket som slår ett hembakat wienerbröd. Krispigt smördeg, krämig vaniljfyllning, sylt och den ljuvliga glasyren. Ett säkert kort för att göra fikat extra lyxigt. Här …

0

KYCKLINGFILÉ & OLIVER I KRYDDIG TOMATSÅS

Kycklingfilé & oliver i kryddig tomatsås. 🌶️🍅🍗 En perfekt middag att slänga in i ugnen och låta smakerna jobba. Lättlagat och helt ljuvligt. Den här rätten är en riktig vinnare – smakrik, saftig och så otroligt god! Här hittar du fler goda matrecept – klicka här! 4–5 portioner 600 g kycklingfilésaltsvartpepparpaprikakryddachiliflakes2 nävar gröna oliver, kärnfria2 …

0

KÄRLEKSMUMSKLADDKAKA

Kladdkaka + kärleksmums = kärleksmumskladdkaka. Det bästa av två världar! Två favoriter i ett! TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Här hittar du fler goda kladdkakerecept – klicka här! Kärleksmumskladdkaka Ca 12 bitar Smet botten:150 g smör3 dl strösocker¾ dl kakao1 nypa salt1 ¾ dl vetemjöl3 ägg Glasyr:30 g smör, smält1 msk kakao1 tsk vaniljsocker3 dl florsocker2–4 tsk starkt kaffeev. lite vatten …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x