


Mjuk pepparkaka – en julklassiker som är magiskt god! Otroligt läcker och smakrik.
LINDAS MJUKA PEPPARKAKA
12 bitar
125 g smör, smält
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk pepparkakskrydda
1 tsk kanel
2 tsk bakpulver
1 dl mjölk
3 1/2 dl vetemjöl
Tips saffranskaka!
Använd samma recept och baka en mjuk Saffranskaka: Tillsätt inte pepparkakskrydda och kanel, tillsätt istället 1 påse saffran i det smälta smöret.
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort kastrullen från plattan och rör ner saffran eller 1 tsk kanel och 2 tsk pepparkakskrydda.
2. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt smörblandningen, bakpulver, mjölk och vetemjöl. Vispa ihop allt snabbt till en slät smet.
3. Häll smeten i en smord och bröad sockerkaksform eller springform, ca 1 ½ liter.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 40 min. Låt den svalna i formen innan du stjälper upp den på en tallrik.
Pudra gärna florsocker över kakan före servering.
Här hittar du fler goda jul-recept att baka!









