En av de godaste kladdkakor jag ätit!!! Mina barn var helt lyriska när de fick smaka och den tog slut på stående fot. Jag har ju fem barn och de är vana med att det ständigt bakas i köket, men den här kakan blev en favorit som de vill ha mer av. Det är ett bra betyg!
Tips! Förvandla jordgubbskladdkakan till festliga bakelser! Klicka här: https://lindasbakskola.se/jordgubbskladdkakebakelser/
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Jordgubbskladdkaka
Ca 12 bitar
150 g smör
2 dl strösocker
1 nypa salt
1 msk vaniljsocker
3 ägg
2 ½ dl vetemjöl
Garnering
ca 300 g jordgubbar, färska eller fryst
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt det svalna något. Tillsätt resten av ingredienserna i kastrullen och rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos) med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.
3. Dela jordgubbarna på mitten och lägg ut dem över hela smeten.
4. Grädda kakan mitt i ugnen i 25–30 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt den svalna i formen.
5. Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med lättvispad grädde.
[caption id="attachment_32537" align="alignnone" width="860"] 2. Häll smeten i en smord och bröad form (bröa gärna med kokos) med löstagbar kant, ca 23 cm i diameter.[/caption]
[caption id="attachment_32536" align="alignnone" width="860"] 3. Dela jordgubbarna på mitten och lägg ut dem över hela smeten.[/caption]
[caption id="attachment_32534" align="alignnone" width="860"] 5. Pudra kakan med florsocker. Servera gärna med lättvispad grädde.[/caption]