dagensrecept

Nutellasockerkaka1

Gott att baka med! Nutella marknadsförs som ett hasselnötspålägg med kakao. I vissa länder brer man nötmassan på sin smörgås till frukost. I Sverige har de flesta bättre matvanor än så och äter Nutella som godis eller i bakverk. Att unna sig något sött och gott ibland tror jag de flesta av oss tycker är okej men att äta Nutella till frukost känns i alla fall för mig helt fel! Men i en mjuk kaka är det perfekt!

I vilket fall som helst så är Nutella ljuvligt gott och passar perfekt att smaksätta en klassisk sockerkaka med. Behöver jag säga att den här kakan åts upp på ett kick… 😉

Smulig Nutellapaj – klicka här för recept!
Smulig Nutellapaj – klicka här för recept!

Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola
och på Facebook: lindasbakskola

Saftig Nutellasockerkaka

Oemotståndligt, ljuvligt god sockerkaka med krämig & god Nutella inuti.

3 ägg
2 dl strösocker
1 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
100 g smör, smält
1 dl mjölk
1–2 dl Nutella

Garnering
Nutella
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 175 grader.

2. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt bakpulver, vaniljsocker, smör och mjölk. Blanda ordentligt. Vispa ner mjölet och rör snabbt ihop allt till en slät smet.

3. Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad form. Värm Nutellan några sekunder i mikron så att den mjuknar. Ringla en tredjedel av Nutellan över smeten. Upprepa två gånger.

4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den stå en stund innan du stjälper upp den. Värm Nutellan några sekunder i mikron (inte länge) så den blir mjuk och ringla den över kakan. Pudra eventuellt över lite florsocker.

1. Gör smeten enligt receptet. Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Värm Nutellan några sekunder i mikron så att den mjuknar. Ringla en tredjedel av Nutellan över smeten. Upprepa två gånger. 4. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den stå en stund innan du stjälper upp den. Värm Nutellan några sekunder i mikron (inte länge) så den blir mjuk och ringla den över kakan. Pudra eventuellt över lite florsocker.

1. Gör smeten enligt receptet. Häll en tredjedel av smeten i en smord och bröad form, ca 1 1/2 liter. Värm Nutellan några sekunder i mikron så att den mjuknar. Ringla en tredjedel av Nutellan över smeten. Upprepa två gånger.

2. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den stå en stund innan du stjälper upp den. Värm Nutellan några sekunder i mikron (inte länge) så den blir mjuk och ringla den över kakan. Pudra eventuellt över lite florsocker.

2. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35–40 min. Låt den stå en stund innan du stjälper upp den. Värm Nutellan några sekunder i mikron (inte länge) så den blir mjuk och ringla den över kakan. Pudra eventuellt över lite florsocker.

Nutellasockerkaka2