Lyxiga & mumsiga marshmallowsrutor med krossad choklad! En lätt kladdig browniebottnen med ett segmjukt marshmallowstäcke med krossad choklad. Makalöst gott!
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Marshmallowsbrownies
Ca 16 bitar
100 g smör
3 dl strösocker
½ dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 ½ krm salt
1 ¾ dl vetemjöl
3 ägg
1 påse minimarshmallows, ca 150 g
Garnering
50–75 g mörk choklad (eller mjölkchoklad), hackad
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och rör ner resten av ingredienserna. Blanda ihop allt till en slät smet.
2. Häll ut smeten i en form, ca 20 x 20 cm, klädd med bakplåtspapper.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 25 min. (Ta ut kakan och grädda sedan ytterligare 5 min enligt punkt 4).
4. Ta ut kakan och sprid ut en påse minimarshmallows över den. Grädda kakan i ytterligare 5 min. Låt den svalna i formen.
5. Strö över hackad choklad när kakan fortfarande är ljummen så chokladen smälter fast på marshmallowsen. Låt kakan stå övertäckt i kylskåpet i några timmar. Det är lättare att skära snygga bitar om kakan är kylskåpskall.