Nybakat bröd till frukost är det bästa som finns! Totalt tar det bara ca 20 minuter att baka dessa supergoda bakpulverfrallor.
Tips! Om man vill ha den grövre med mer fibrer kan man byta ut ca 2 dl vetemjöl till havregryn, rågmjöl eller grahamsmjöl.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
Jäsfria frukostbullar
12 st
1 msk bakpulver
1 tsk salt
7 dl vetemjöl
100 g smör, rumsvarmt
3 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl i en bunke. Tillsätt smör och nyp ihop det ordentligt med mjölblandningen. Häll ner mjölken och blanda ihop allt till en lite kladdig deg.
2. Dela degen i ca 12 bitar.
3. Forma runda bullar av degbitarna med mjölade händer. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper och platta till dem något. Strö över lite vetemjöl.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–13 min. Låt dem svalna på plåten.
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!