Baka utan ugn! Frisk, fräsch & krämig fyllning smaksatt med citron & passionsfrukt. En perfekt kombination till den smuliga bottnen. En perfekt efterrätt som kan förberedas och göras ett par dagar innan servering.
Citron- & passionsfruktscheesecake
Botten
100 g smör
250 g digestivekex, söndersmulade
Fyllning
5 dl vispgrädde
1 burk kondenserad mjölk, sötad (ej original)
200 g färskost, t ex Philadelphia
4 passionsfrukter
1 citron, rivet skal
Garnering
passionsfrukt
GÖR SÅ HÄR
1. Smält smöret och rör ihop det med de smulade digestivekexen i en bunke.
2. Tryck ut smuldegen i en pajform, ca 24 cm i diameter, klädd med bakplåtspapper.
3. Vispa grädden fluffig. Blanda ner den kondenserade mjölken, färskosten och citronskal. Gröp ur passionsfrukterna och blanda dem i gräddblandningen (spar lite till garnering).
4. Bred ut gräddblandningen på smulbottnen. Garnera med passionsfrukt. Ställ tårtan i frysen i ett par timmar och ta fram den minst 20 min före servering. Låt den mjukna något innan den äts.