Rustikt, ljuvligt gott lantbröd! Mycket lätt att baka och kan med fördel frysas in i skivor. Då kan man lätt ta fram önskat antal skivor bröd till frukost.
TIPS! Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) & Snapchat för mer inspiration & flera recept!
Kolla in alla mina enkla och goda steg-för-stegrecept på bloggen här!
Lantbröd
2 st
25 g jäst
5 dl vatten, fingervarmt
25 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
2 msk mörk sirap
12–13 dl lantbrödsmjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vatten och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt smör, salt, sirap och mjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg. Knåda degen kraftigt i några minuter.
3. Låt degen jäsa under bakduk i 50–60 min.
4. Knåda degen på ett mjölat bakbord. Dela den i två delar.
5. Rulla degbitarna till runda, släta bollar. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Skär några snitt i ytan med en vass kniv. Strö över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i 30–40 min. Sätt ugnen på 225 min.
6. Grädda bröden längst ner i ugnen i 20–25 min. Låt dem svalna på ett galler.