Galet god, kladdig kaka med en syrlig, fräsch smak av citron. En riktigt fullträff till fikat eller som dessert! Baka och överraska dina vänner och kollegor på jobbet med en härlig citronkladdkaka. En klick vispgrädde är ljuvligt gott till! [caption id="attachment_32275" align="alignnone" width="327"] Läcker Daim & kolapaj – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola
Citronkladdkaka
Ca 12 bitar
En riktigt syrlig och fräsch kladdkaka som fullkomligt smälter i munnen.
1 citron
150 g smör
3 ägg
3 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
2 dl vetemjöl
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 2–3 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd.
3. Grädda kakan mitt i ugnen i 18–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering och riv eventuellt lite citronskal och lägg på toppen. Servera gärna kakan med lättvispad grädde. [caption id="attachment_7471" align="alignnone" width="860"] 1. Sätt ugnen på 175 grader. Tvätta citronen och torka den torr. Riv skalet fint och pressa ut 1–2 msk saft. Smält smöret i en kastrull. Ta bort den från värmen och tillsätt alla ingredienserna. Rör ihop allt till en slät smet.[/caption] [caption id="attachment_7472" align="alignnone" width="860"] 2. Häll smeten i en smord och bröad form, 23–24 cm i diameter, med löstagbar kant. Bröa formen med riven kokos eller ströbröd.[/caption] [caption id="attachment_7473" align="alignnone" width="860"] 3. Grädda kakan mitt i ugnen i 20–25 min beroende på hur kladdig du vill ha den. Låt kakan svalna i formen. Pudra den med florsocker före servering. Servera gärna kakan med lättvispad grädde.[/caption]