Ett saftigt, luftigt gott bröd som bakas helt utan vanligt vetemjöl. Perfekt för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Mixa havregrynen till ett mjöl i en hushållsmaskin eller mixer med knivar. Obs! Brödet måste bör kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom brödet är bakat med bikarbonat kan det lukta lite fränt direkt efter gräddningen, men det försvinner när brödet kallnat helt.
Tips! Skär limpan i skivor och frys in dem. Ta fram och tina önskat antal brödskivor vid behov.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
Följ mig gärna lindasbakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Kvarglimpa utan vetemjöl
1 st
7 dl havregryn (mixas till mjöl)
2 tsk bikarbonat
1 tsk salt
3 ägg
3 1/2 dl filmjölk eller kvarg
Garnering
söndersmulade havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Mixa havregrynen till ett mjöl i en matberedare eller mixer med knivar.
2. Vispa äggen fluffiga med en elvisp i en bunke.
3. Blanda ihop alla ingredienser till degen i samma bunke, till en kladdig deg.
4. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper. Strö över lite söndersmulade havregryn.
5. Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 55 min.