Saftig, härlig och mycket lättbakad mjuk kaka som jag gräddat i en stekpanna. Mest för att det är snyggt och lite kul. Det går lika bra att grädda kakan i en vanlig rund springform, ca 21 cm i diameter. Om du gräddar kakan i en springform som är ca 24 cm bör du lägga till så det blir 3 ägg, 3 dl strösocker, 3 dl vetemjöl och 75 g smör i smeten. Annars blir kakan väldigt platt. Min stekpanna var ca 21 cm i diameter i botten.
Tuppkaka i stekpanna
2 ägg
2 dl strösocker
2 dl vetemjöl
75 g smör, smält
Garnering
10 sötmandlar
pärlsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker fluffigt. Tillsätt vetemjöl och smält smör. Rör snabbt om till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad gjutjärnspanna, 21–22 cm i diameter (en vanlig form i samma storlek går också bra).
3. Dela sötmandlarna mitt itu och strö över dem och pärlsocker på smeten.
4. Grädda kakan längst ner i ugnen i ca 23 min (min kaka blev lite för brun på ytan, den ska vara lite ljusare). Låt kakan svalna i pannan.