Lättgjorda, snabba tekakor som inte behöver jäsa! Goda bakpulverbröd som går fort att slänga ihop när man vill ha nybakat till frukost. Självklart kan man äta dem närsomhelst, de funkar lika bra till mellis, fika eller som kvällssmörgås.
Tips! Det går lika bra att bara baka brödet med bara rågsikt eller bara vetemjöl om man inte har båda mjölsorterna hemma.
Här hittar du fler goda, enkla bröd – klicka här!
Snabba frukosttekakor
9 st
50 g smör, rumsvarmt
4 dl rågsikt
3 dl vetemjöl
¾ tsk salt
1 msk bakpulver
4 dl mjölk
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Nyp ihop smöret med de torra ingredienserna. Tillsätt mjölken och blanda ihop allt till en kladdig deg. Rulla den kladdiga degen ett varv i vetemjöl så den inte klibbar fast på bordet och i händerna.
2. Rulla ut degen till en längd och dela den i 9 bitar.
3. Rulla bollar av degen med mjölade händer. Tryck ut dem till runda kakor, ca 1 ½ cm tjocka och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Nagga bröden med en naggade eller gaffel.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12 min.