Kanelbullesverigekaka. En av de allra saftigaste kakorna som finns! Och den här har jag fyllt med en superläcker, god kanelbullesmakande fyllning! Så vansinnigt god!
KANELBULLESVERIGEKAKA
Ca 12 bitar
3 st ägg
3 dl strösocker
3 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 dl kokhett vatten
Fyllning
100 g smör
1 dl mjölk
1 msk vaniljsocker
2 tsk kanel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det ihop med vattnet i smeten. Rör till en slät smet.
2. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 23–24 cm i diameter.
3. Grädda kakan längst ner i ugnen i 30–33 min. Låt den svalna i formen.
4. Smält smöret i en kastrull. Stäng av värmen och blanda ner mjölk, vaniljsocker och kanel. Rör om ordentligt.
5. Dela kakan på mitten till två bottnar.
6. Häll hälften av smörfyllningen på ena bottnen och andra hälften på den andra. Bred samtidigt ut det med en spatel.
7. Sätt ihop bottnarna igen och lägg kakan på en tallrik. Pudra över florsocker.