En riktigt, riktigt god klassisk äppelkaka!  Receptet är väl beprövat och man lyckas alltid med denna kaka! Ett riktigt bra, suveränt recept! Servera gärna äppelkakan med vaniljsås.

Saftig äppelkaka

ca 20 bitar

3 ägg
3 dl strösocker
2 ½ tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker

100 g smör, smält
1 ½ dl mjölk
4 ½ dl vetemjöl

Garnering
ca 3 äpplen
strösocker
kanel

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Tillsätt resten av ingredienserna och blanda snabbt ihop allt till en slät smet.

2. Häll smeten i en smord och bröad långpanna (eller klädd med bakplåtspapper), ca 28 x 35 cm.

3. Skala äpplena och skär dem i skivor. Lägg äppelklyftorna tätt ihop i rader på smeten.

4. Strö över kanel och strösocker.

5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 30 min. Låt den svalna i formen. Skär kakan i rutor med en vass kniv.