Med bara 4 ingredienser i smeten bakar man enkelt denna drömgoda äppelkaka. Det behöver inte vara svårare än så här att slänga ihop en riktigt, riktigt god äppelkaka.
Lindas enkla äppelkaka
Ca 10 bitar
1 ägg
1 ½ dl strösocker
1 ½ dl vetemjöl
50 g smör, smält
Garnering
1–2 äpplen
2–3 tsk strösocker
½ tsk kanel
1 msk hackad sötmandel
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker vitt och pösigt. Rör ner vetemjöl och smör och rör om till en slät smet.
2. Häll smeten i en limpform, ca 1 ½ liter, klädd med bakplåtspapper.
3. Skala äpplena, ta ur kärnhuset och dela dem på mitten. Skär äppelhalvorna i skivor, ca ½ cm tjocka.
4. Lägg äppelskivorna i en rad mitt på smeten. Strö över strösocker, kanel och hackad sötmandel.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i 37–40 min. Låt den svalna i formen och lyft sedan upp hela papperet med kakan ur formen. Servera vaniljsås eller glass till kakan. Förvara kakan inrullad i bakplåtspapperet så behåller den sina lite segknapriga kanter.