Bloggar Lindas Bakskola Lindas tips & fakta Promotion SVENSK FÅGEL

Gula Pippin

Jag fick nöjet att ta fram ett recept som innehåller kycklingköttfärs åt Svensk fågel. Jag gjorde en kycklingköttfärssås och wow vad god den blev! Det har blivit en ny favoriträtt hos alla mina fem barn. Så bra med en ny vardagsrätt som både är god, lättlagad och innehåller kyckling som är klimatsmart, säkert och hållbar! Testa gärna receptet, det finns här!

Tidigare i våras arrangerade Svensk fågel en tävling om bästa kycklingreceptet där min kycklingköttfärssås var ett av bidragen. Vinnaren hittar du här!

Samarbetet med Svensk fågel har lärt mig att alltid välja kyckling som har kvalitetsmärkningen Gula Pippin på förpackningen. Det är jätteviktigt att välja livsmedel som har tuffa krav på god djurhälsa och djurvälfärd. Och det har alla kycklingprodukter som är märkta med Gula Pippin. Svensk fågel håller koll på att hela kedjan går rätt till – från kläckeri till butik.

Här får ni några exempel på vad kontrollen innebär:

Bonden tar hand om fåglarna

I Sverige har vi strikta lagar om att djuren ska ha det bra, och de bönder som är medlemmar hos Svensk Fågel har ännu högre krav på sig:
• Förbud att inte använda tillväxtantibiotika och antibiotika får endast användas efter ordination av veterinär
• Bra foder, huvudsakligen på spannmål från svenska gårdar. Ingen GMO-soja eller fiskmjöl
• Inga näbbar trimmas hos föräldradjuren, tyvärr sker detta ibland utomlands för att undvika att de pickar på varandra
• Varken kycklingarna eller hönsen till kycklingarna får sitta i  burar, de sprätter fritt i stora luftiga stall på en bädd av kutterspån eller halm
• De har fötter och ben som mår bra –i Kina ser man svenska kycklingfötter som en sann delikatess då de är i så gott skick

Det är klimatsmart och hållbart
• Gårdar och slakterier ligger oftast där det växer mycket spannmål vilket minskar de långa transporterna
• Mindre klimatavtryck än andra köttslag och klimatsmartare jämfört med importerad kyckling
• Många av bönderna har kretsloppsgårdar. Det innebär att man tar vara på allt! Fåglarnas gödsel läggs på åkern där spannmål växer, det blir i sin tur halm som används till att värma stallarna och foder.

Den är säker
• 
Ingen salmonella och låg förekomst av campylobacter

Läs mer om kvalitesmärkningen Gula Pippin här!

 

 

var tsCsId=17616564;

Prenumerera
Notis om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Segmjuk frasig äppelkaka

Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor! Segmjuk, underbar äppelkaka! Mycket lättgjord  äppelkaka med lite segmjuka, frasiga kanter. Den bakas bakas utan bakpulver. Klicka här för fler recept på supergoda äppelkakor! SEGMJUK FRASIG ÄPPELKAKA Ca 10 bitar 1 ägg 1 ½ dl strösocker 1 ½ dl vetemjöl 50 g smör, smält Garnering 2 äpplen …

1

Chokladkola-kladdkaka

Chokladkola-kladdkaka deluxe! Påminner om chokladkola i smaken fast i kladdkakeform. Sååå lyxig och fantastiskt god! Servera gärna med vispgrädde eller vaniljglass. Eller både och! Chokladkola-kladdkaka ca 12 bitar 125 g smör  1 ½ dl socker 1 ½ dl ljus sirap ¾ dl kakao 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt 1 ½ dl vetemjöl 2 ägg GÖR …

0

Riven äppelsockerkaka

Riven äppelsockerkaka som är en riktigt god, saftig favorit! Det rivna äpplet i sockerkakan gör den extra saftig, smakrik och god! Tips! Kanelen kan bytas ut mot kardemumma. Riven äppelsockerkaka 12 bitar Rivet äpple i smeten gör kakan oerhört saftig och god. 2 ägg 2 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 2 tsk bakpulver 3 ½ dl …

0

Kanelbullekladdkaka

Kanelbullekladdkaka – en drömgod kladdis med smak av kanelbulle! Ingredienserna har man oftast hemma och kakan passar som fikabröd, som tårta på ett kalas med en rejäl klick vispgrädde och/eller glass. Eller baka och bjud dina kollegor på godaste fikat på jobbet. Sååå uppskattad och god kaka! Kanelbullekladdkaka 12 bitar 150 g smör 3 dl …

0

Tzatziki

Min favorittzatziki! Det går bra att göra tzatzikin med valfri fetthalt på den grekiska yoghurten. Den blir dock krämigare desto högre fetthalt. Men den magra blir jättegod den med, tycker jag. Tzatziki är ett fantastiskt gott tillbehör till t ex tacos, fajitas, en köttbit, kyckling, sallad m m. Tzatziki 500 g turkisk eller grekisk yoghurt …

1

Lindas sesamfrallor

Lindas sesamfrallor. Lättbakade, härliga frallor med sesamfrön på toppen. Det viktiga är att låta degen jäsa till sin dubbla storlek under första jäsningen. Då blir glutentrådarna starka och brödet luftigt och saftigt. Fröna på toppen kan uteslutas eller bytas ut mot solroskärnor eller vallmofrön. Lindas sesamfrallor Ca 20 st 50 g jäst 6 dl mjölk, …

0

Sverigekaka med kanelbullefyllning

Sverigekaka är den allra mjukaste, saftigaste kakan som finns med en härlig vaniljsmörfyllning mitt i kakan (originalet)! Den här kakan har jag istället smaksatt med en ljuvligt god kanelbullefyllning. Ni måste baka den, den är så vansinnigt god och lätt att göra! Ingredienserna har man oftast hemma. SVERIGEKAKA MED KANELBULLEFYLLNING Ca 12 bitar 3 st …

0

Potatismos

Hemlagat potatismos är det godaste som finns! Inget pulvermos i världen slår detta. Potatis är också en av de nyttigaste livsmedlen som finns – ett perfekt tillbehör till maten både till vardag och fest. Så kokar du potatis – klicka här! Potatismos ca 10 potatisar 1 tsk salt 2 msk smör 1–2 dl mjölk, varm + …

0

Rågsiktskakor

Klassiska rågsiktskakor! Ett av de godaste frukostbröden jag vet! De blir så vansinnigt saftiga, mjuka och goda. Rågsikt är så himla gott att baka bröd med. Tips! Byt ut 3 dl rågsikt mot 4 dl havregryn. Tips! Här hittar du fler recept på goda bröd – klicka här! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka …

0

Ugnspannkaka med bacon

Ugnspannkaka med bacon blev en riktigt succé hemma hos mig! Barnen älskade denna pannkaka så det här blir en ny favorit jag garanterat kommer tillaga ofta framöver. Och den är så enkel att göra att även barnen själv kan tillaga rätten. Tänk på att baconen drar ihop sig under gräddningen i ugnen så man kan …

0

Nyttig havregrynslimpa utan mjöl

Ett nyttigt, mycket gott, luftigt och saftigt bröd som bakas utan vanligt vetemjöl. I stället används havregryn som man mixar till ett mjöl i en mixer eller hushållsmaskin med knivar. Ett mycket bra bröd för den som inte äter vetemjöl av olika anledningar. Obs! Brödet ska kallna helt innan man skär det i skivor. Eftersom …

0

Vit kladdkaka

Kladdkaka i alla former är magiskt gott! Och den här vita varianten är makalöst god den också. Ingredienserna har man oftast hemma och därför kan man slänga ihop den när man vill och är sugen på något gott. Eller får oväntat besök. Tips! Smaksätt kladdkakan (smeten) med rivet skal av 1 citron, 200 g vit, …

0
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x