Källarfranskor! Fluffiga, supersaftiga, härligt mjuka Källarfrallor! De här bröden är så härliga och goda. Det är underbart att sätta tänderna i dessa mjuka godingar! De går bra att frysa in.
Källarfrallor
Ca 24 st
50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
2 tsk salt
3 msk rapsolja
15–16 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt mjölken och rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget (mot slutet). Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.
2. Dela degen i två bitar. Rulla den till längder på ett mjölat bakbord.
3. Dela varje längd i ca 12 bitar med en degskrapa. Lägg bitarna på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
4. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 10 min. Låt dem svalna på ett galler.
Hej, har gjort massor av dina recept, enkla att följa och fantastiskt gott. Tack!