Veganpannkakor med ingredienser från växtriket.
Tips! Byt ut 1 dl vetemjöl mot grahamsmjöl om du vill ha fiberrikare pannkakor.
Tips! Tillaga ljuvligt goda veganburgare – klicka här för recept!
Tips! Baka veganska snabbfrallor som är klara på 15 min – klicka här för recept!
Veganska pannkakor
4 dl vetemjöl
8 dl havredryck (eller sojamjölk)
en nypa salt
2 msk mjölkfritt margarin eller rapsolja
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa ihop alla ingredienserna till en smet. Låt den stå i 7–10 minuter.
2. Värm upp en stekpanna. Lätt i en klick mjölkfritt margarin som får smälta i hela pannan. Häll ett tunt lager smet i pannan. Låt den stelna. Vänd på pannkakan med en stekspade. Stek andra sidan tills den får fin färg. Ta upp pannkakan när den är klar. Reglera värmen hela tiden så de inte bränns. De ska få en fin gyllenbrun färg.
3. Tillsätt en liten klick margarin i stekpannan. Stek nästa pannkaka. Fortsätt likadant tills smeten är slut.
Tips! Tillaga ljuvligt goda veganburgare – klicka här för recept!
Tips! Tillaga ljuvligt goda veganburgare – klicka här för recept!
Tips! Baka veganska snabbfrallor som är klara på 15 min – klicka här för recept!