Magiskt god havrebollskladdkaka i långpanna. En superläcker kladdis som man inte kan sluta äta!
Tips! Baka de allra godaste havrebollarna, riktiga favoriter – klicka här för recept!
Tips! Baka en chokladbollskladdkaka i en vanlig rund form – klicka här för recept!
Havrebollskladdkaka
24 bitar
250 g smör
1 krm salt
6 dl strösocker
1 dl kakao
2 dl kokos
1 dl havregryn
2 msk kaffe (gärna starkt kaffe)
2 dl vetemjöl
4 ägg
Garnering
kokos
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 200 grader. Smält smöret i en kastrull.
2. Tillsätt salt, strösocker och kakao. Rör om ordentligt.
3. Tillsätt resten av ingredienserna och rör ihop allt till en smet.
4. Häll smeten i en smord och bröad långpanna, ca 25 x 28 cm. Strö över kokos.
5. Grädda kakan längst ner i ugnen i 19–22 min. Låt den svalna i formen och servera gärna med vispgrädde.
Tips! Baka en chokladbollskladdkaka i en vanlig rund form – klicka här för recept!
Tips! Baka de allra godaste havrebollarna, riktiga favoriter – klicka här för recept!
Tips! Baka en chokladbollskladdkaka i en vanlig rund form – klicka här för recept!
Tips! Baka de allra godaste havrebollarna, riktiga favoriter – klicka här för recept!