Amerikanska pannkakor är tjockare och luftigare än vanliga pannkakor eftersom smeten innehåller mindre mjölk samt bakpulver som gör att de tjocknar mer under gräddningen. De passar bra till frukost, men kan såklart ätas till vilken måltid som helst. De är allra godast nygräddade! Servera dem gärna med vispgrädde.
Tips! Gör supergoda pannanpannkakor – klicka här för recept!
Tips! Gör underbart goda pannkaksmuffins – klicka här för recept!
AMERIKANSKA HALLONPANNKAKOR/PLÄTTAR
Ca 20 st plättar
2 ägg
1 msk strösocker
1 ½ tsk bakpulver
1 krm salt
3 dl vetemjöl
3 dl mjölk
3 dl frysta hallon (eller färska)
smör att steka i
GÖR SÅ HÄR
1. Vispa upp ägg och strösocker lite luftigt. Blanda bakpulver, salt och vetemjöl och rör ner det ihop med mjölken i äggsmeten. Rör om till en slät smet, men vispa inte länge.
2. Blanda försiktigt ner bären.
3. Värm upp ett plättjärn (eller en vanlig stekpanna) och lägg i en klick smör. Häll i smet och grädda på medelvärme. Kontrollera värmen så de inte bränns, sänk värmen om de får för mycket färg.
4. Stek plättarna i någon minut på varje sida. Vänd dem när de fått fin färg.
Tips! Gör supergoda pannanpannkakor – klicka här för recept!
Tips! Gör underbart goda pannkaksmuffins – klicka här för recept!