Underbart goda frallor som innehåller enkla ingredienser som man oftast har hemma! Pensla dem gärna med vatten och strö över valfria frön, t ex vallmofrön, solrosfrön eller sesamfrön. Byt gärna ut 2 dl vetemjöl mot grahamsmjöl för mer fibrer i brödet.
Tips! Baka saftiga, härliga morotsfrallor – klicka här för recept!
Tips! Baka underbara, mjuka grötfrallor – klicka här för recept!
Frukostfrallor
24 st
25 g jäst
6 dl vatten, fingervarmt
2 msk rapsolja
2 tsk salt
14–15 dl vetemjöl
GÖR SÅ HÄR
1. Smula jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp.
2. Tillsätt rapsolja, salt och vetemjöl, lite i taget. Rör ihop allt till en smidig deg. Knåda degen i några minuter så att glutentrådarna blir starka.
3. Låt degen jäsa under bakduk i 45 min. (Tips! Fyll upp diskhon med 10 cm varmvatten. Ställ ner bunken i vattnet och täck skålen med en tallrik. Degen jäser då mer effektivt).
4. Dela degen i ca 24 bitar. Forma dem till runda bullar och lägg dem på plåtar med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i 11–12 min. Låt dem svalna på ett galler.
Tips! Baka saftiga, härliga morotsfrallor – klicka här för recept!
Tips! Baka underbara, mjuka grötfrallor – klicka här för recept!