Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas kondisbitar

Mazariner

Tips! Baka en stor, superläcker, smarrig mazarintårta istället för små mazariner – klicka här för recept!

Det här receptet på mazariner gjorde jag och bakade när jag var anställd på tidningen Hembakat. De är gudomligt goda, jag älskar dessa godingar! Kolla in steg-för-stegbilderna jag gjorde på deras sida!

Klassiska mazariner

Ca 16 st

Mördeg
100 g smör, rumsvarmt
1/2 dl strösocker
1 ägg
3 dl vetemjöl

Fyllning
150 g sötmandlar
3 bitter­mandlar
1 dl strösocker
75 g smör, smält
2 ägg

Glasyr
3 dl florsocker
1–2 msk vatten (den ska vara lagom bredbar)

GÖR SÅ HÄR

1. Sätt ugnen på 200 grader. Mixa ihop smör och socker i en bunke. Tillsätt ägg och mjöl. Arbeta ihop allt till en deg. Låt den vila i ca 30 min i kylskåpet. Kavla ut degen på ett mjölat bakbord.

2. Stansa ut ovala bitar som är något större än formen. Tryck ut degen i mazarin­formar av papper eller metall.

3. Ställ mazarinformarna på en plåt.

4. Skålla och skala sötmandeln. Se till att mandeln är torr innan du mal den fint i en mandelkvarn. Mal även bittermandlarna i kvarnen.

5. Blanda ihop alla ingredienserna i fyllningen till en kladdig smet.

6. Fördela mandelfyllningen i mazarinformarna. Grädda dem mitt i ugnen i 15–20 min. Låt dem kallna helt i formarna.

Rör ihop glasyren och bred ut den på kakorna. Anpassa mängden vatten så att glasyren blir lagom bredbar.

Tips! Baka en stor, superläcker, smarrig mazarintårta istället för små mazariner – klicka här för recept!

Foto Klas Sjöberg

Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Jästen som jäser på 1 minut

April, april… ? ? ?   …   .

1

Mangocheesecake

Mangocheesecake är magiskt gott! Den bakas enkelt utan ugn och är ett säkert kort som man alltid kan bjuda på som dessert, på alla sorters kalas och middagar. Tips! Grovhacka 100 g vit choklad i fyllningen. Det är supergott med bitar av choklad i tårtan! Tips! Baka en ljuvligt god citronpaj – klicka här för recept! …

4

Ananaspaj

  Ananaspaj är fantastiskt gott! Och en dessert men enkelt och hyfsat snabbt slänger ihop. Den frasiga pajskalet och den krämiga fyllningen med ananas är verkligen oemotståndlig, en riktig höjdare! Servera gärna med vaniljvisp, vispgrädde eller vaniljglass! Gör egen en riktigt läcker, god vaniljvisp till pajen – klicka här för recept! ANANASPAJ Pajdeg4 dl vetemjöl1 …

6

KNÅDFRIA FRALLOR

HEMBAKADE, KNÅDFRIA FRALLOR SOM BARA JÄSER EN GÅNG. Mycket lättgjorda frallor som bara jäser en gång direkt på plåten. Degen behöver inte ens knådas, ett enklare bröd som bakas med jäst finns knappast. Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och ljuvligt gott bröd. Under tiden som bröden jäser på plåten hinner man …

0

Biskvitårta

Som klassiska biskvier som man köper på konditori, men stor som en tårta istället. Den går fortare och lättare att baka en klassiska biskvier och räcker till många! Man kan själv välja om man vill ha en liten eller stor bit. Förvara den i kylen där den håller sig i ett par dagar. Tips! Baka …

0

Seg chokladkolakladdkaka

Kladdig chokladkolakaka som påminner om seg chokladkola i smaken. Makalöst lyxig och god!!! Seg chokladkolakladdkaka Ca 12 bitar 125 g smör 1 ½ dl ljus sirap 1 ½ dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt ¾ dl kakao 1 ½ dl vetemjöl 2 ägg Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. …

0

Limpan med 0 kalorier

April, april… ? ? ? TIPS! Följ mig gärna; Lindas bakskola på Instagram (klicka här) och Facebook (klicka här) om du vill ha alla mina enkla, goda recept, alla innehåller steg-för-stegbilder som visar hur man gör!   .  

0

Citronpaj

Den här citronpajen är fantastiskt god. Pajbotten är spröd och härlig och fyllningen krämig, frisk och fräsch med härlig citronsmak. Tips! Baka en superläcker biskvitårta – precis som på konditori – klicka här för recept! Tips! Baka en smuliga hallonpaj som är gudomligt god – klicka här för recept! Citronpaj Drömgod citronpaj med frasig smulbotten …

0

Morotslimpor

Saftiga, härliga, rustika morotslimpor! Tips! Du kan halvera degen om du bara vill baka en limpa. Om du inte har något grahamsmjöl hemma går det bra med rågmjöl eller havregryn. Eller så kan hela degen göras med endast vetemjöl, det blir lika gott det, dock blir det lite mindre fibrer i brödet. Tips! Baka, klippta, …

0

Drömgoda tekakor

Drömgoda, saftiga, fluffiga tekakor! Hela familjen älskar dessa, runda mjuka bröd. Tips! Baka extra stora tekakor – klicka här för recept! Tips! Baka snabba tekakor som inte behöver jäsa – klicka här för recept! Hälften av rågsikten kan bytas ut till vetemjöl. Drömgoda tekakor Ca 14 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 50 …

0

Rågsiktstekakor

Härliga, saftiga tekakor som är makalöst goda! Hela familjen älskar dessa, runda mjuka bröd. Tips! Baka extra stora tekakor – klicka här för recept! Tips! Baka snabba tekakor som inte behöver jäsa – klicka här för recept! Hälften av rågsikten kan bytas ut till vetemjöl. Rågsiktstekakor Ca 14 st 50 g jäst 6 dl mjölk, …

0

Passionsfrukt- och citroncheesecaketårta

I samarbete med Dr. Oetker har jag gjort påskens allra godaste, läckraste tårta. Fyllningen i denna tårta är helt magisk på grund av Dr. Oetkers supersmarriga vaniljkräm (finns bland bakprylar i butiken). Jag har smaksatt fyllningen efter mina personliga favoriter som verkligen passar perfekt i påsk; passionsfrukt och citron. WOW vad gått det blev! Tips! …

20
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x