Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter Lindas tårtor

Mangocheesecake

Mangocheesecake är magiskt gott! Den bakas enkelt utan ugn och är ett säkert kort som man alltid kan bjuda på som dessert, på alla sorters kalas och middagar. Tips! Grovhacka 100 g vit choklad i fyllningen. Det är supergott med bitar av choklad i tårtan!

Tips! Baka en ljuvligt god citronpaj – klicka här för recept!

Mangocheesecake

Botten
275 g Digestivekex
125 g smör, smält

Fyllning
225 gram mango, fryst eller färsk (tina den frysta)
200 g cream cheese, typ Philadelphia original
1 citron, rivet skal
1 dl strösocker 
2 dl vispgrädde (vispa den)
4 gelatinblad (läggs i kallt vatten)
1/2 dl vatten
Valfritt: 100 g grovhackad vit choklad

GÖR SÅ HÄR

1. Botten: Smula sönder Digestivekexen och blanda dem med det smälta smöret.

2. Klä en springform med bakplåtspapper i botten och runt kanterna.

3. Tryck ut smulorna i botten på formen.

4. Fyllning: Mixa mangon till en puré. Tillsätt cream cheese, citronskal och strösocker och rör om ordentligt.

5. Vispa grädden och rör ner den i fyllningen.

6. Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Låt stå i 5 minuter.

7. Värm 1/2 dl vatten i en liten kastrull (ej samma vatten som gelatinbladen låg i) på spisen och ta bort från plattan precis när det kokar. Ta upp gelatinbladen ur det kalla vattnet och krama ur dem något. Smält ner gelatinbladen i det varma vattnet. Rör om ordentligt.

8. Häll långsamt gelatinblandningen i cream cheesefyllningen i en tunn stråle medan du vispar med en elvisp. (Tillsätt ev. hackad vit choklad).

9. Häll fyllningen i formen, släta till och ställ in i kylskåpet i ett par timmar så den blir fast i konsistensen.

Tips! En anna fantastiskt god dessert är citronpaj – klicka här för recept!

Prenumerera
Notis om
guest
4 Kommentarer
äldsta
nyaste mest röstade
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Linda
Linda
2 år sedan

Lät så gott, skall testa den nu i påsk. Jag undrar vad man gör med gelatinbladen efter att man kramat ur vattnet? Gelatinblandningen står det, skall gelatinbladet blandas med det varma vattnet?
Tacksam för svar =)

lindasbakskola
lindasbakskola
Svara på  Linda
2 år sedan

Hej! Tack för att du såg att jag missat en mening. Recpetet är nu uppdaterat! Glad påsk! Mvh Linda

Berit Ghavidel Rostami
Berit Ghavidel Rostami
2 år sedan

Hej, det här låter jättegott! Men jag undrar vad en ska göra med vattnet som det står om i punkt 6 att en ska värma? Är det samma vatten som i punkt 7 ska koka?
Mvh /Berit

lindasbakskola
lindasbakskola
Svara på  Berit Ghavidel Rostami
2 år sedan

Jag har uppdaterat receptet! Tack för frågan! Med vänlig hälsning Linda

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Ananaspaj

  Ananaspaj är fantastiskt gott! Och en dessert men enkelt och hyfsat snabbt slänger ihop. Den frasiga pajskalet och den krämiga fyllningen med ananas är verkligen oemotståndlig, en riktig höjdare! Servera gärna med vaniljvisp, vispgrädde eller vaniljglass! Gör egen en riktigt läcker, god vaniljvisp till pajen – klicka här för recept! Ananaspaj Pajdeg 4 dl …

6

KNÅDFRIA FRALLOR

HEMBAKADE, KNÅDFRIA FRALLOR SOM BARA JÄSER EN GÅNG. Mycket lättgjorda frallor som bara jäser en gång direkt på plåten. Degen behöver inte ens knådas, ett enklare bröd som bakas med jäst finns knappast. Ett favoritbröd som passar alla som vill baka ett enkelt och ljuvligt gott bröd. Under tiden som bröden jäser på plåten hinner man …

0

Biskvitårta

Som klassiska biskvier som man köper på konditori, men stor som en tårta istället. Den går fortare och lättare att baka en klassiska biskvier och räcker till många! Man kan själv välja om man vill ha en liten eller stor bit. Förvara den i kylen där den håller sig i ett par dagar. Tips! Baka …

0

Seg chokladkolakladdkaka

Kladdig chokladkolakaka som påminner om seg chokladkola i smaken. Makalöst lyxig och god!!! Seg chokladkolakladdkaka Ca 12 bitar 125 g smör 1 ½ dl ljus sirap 1 ½ dl socker 2 tsk vaniljsocker 1 krm salt ¾ dl kakao 1 ½ dl vetemjöl 2 ägg Garnering florsocker GÖR SÅ HÄR 1. Sätt ugnen på 180 grader. …

0

Limpan med 0 kalorier

April, april… ? ? ? TIPS! Följ mig gärna; Lindas bakskola på Instagram (klicka här) och Facebook (klicka här) om du vill ha alla mina enkla, goda recept, alla innehåller steg-för-stegbilder som visar hur man gör!   .  

0

Citronpaj

Den här citronpajen är fantastiskt god. Pajbotten är spröd och härlig och fyllningen krämig, frisk och fräsch med härlig citronsmak. Tips! Baka en superläcker biskvitårta – precis som på konditori – klicka här för recept! Tips! Baka en smuliga hallonpaj som är gudomligt god – klicka här för recept! Citronpaj Drömgod citronpaj med frasig smulbotten …

0

Morotslimpor

Saftiga, härliga, rustika morotslimpor! Tips! Du kan halvera degen om du bara vill baka en limpa. Om du inte har något grahamsmjöl hemma går det bra med rågmjöl eller havregryn. Eller så kan hela degen göras med endast vetemjöl, det blir lika gott det, dock blir det lite mindre fibrer i brödet. Tips! Baka, klippta, …

0

Drömgoda tekakor

Drömgoda, saftiga, fluffiga tekakor! Hela familjen älskar dessa, runda mjuka bröd. Tips! Baka extra stora tekakor – klicka här för recept! Tips! Baka snabba tekakor som inte behöver jäsa – klicka här för recept! Hälften av rågsikten kan bytas ut till vetemjöl. Drömgoda tekakor Ca 14 st 50 g jäst 6 dl mjölk, fingervarm 50 …

0

Rågsiktstekakor

Härliga, saftiga tekakor som är makalöst goda! Hela familjen älskar dessa, runda mjuka bröd. Tips! Baka extra stora tekakor – klicka här för recept! Tips! Baka snabba tekakor som inte behöver jäsa – klicka här för recept! Hälften av rågsikten kan bytas ut till vetemjöl. Rågsiktstekakor Ca 14 st 50 g jäst 6 dl mjölk, …

0

Passionsfrukt- och citroncheesecaketårta

I samarbete med Dr. Oetker har jag gjort påskens allra godaste, läckraste tårta. Fyllningen i denna tårta är helt magisk på grund av Dr. Oetkers supersmarriga vaniljkräm (finns bland bakprylar i butiken). Jag har smaksatt fyllningen efter mina personliga favoriter som verkligen passar perfekt i påsk; passionsfrukt och citron. WOW vad gått det blev! Tips! …

19

Så gör du en påsklilja – steg-för-steg

I samarbete med Dr Oetker har jag gjort en påsklilja i Sugar Fondant. Ett roligt påskpyssel och en snygg dekoration på påsktårtan! Det är enkelt att göra denna fina blomma! Steg-för-stegbilderna nedan visar hur man gör. Så gör du en påsklilja – steg-för-steg Du behöver florsocker Dr. Oetker Sugar Fondant, gul och grön kavel papper penna …

0

Tacopaj

Underbart god Tacopaj! Gör en superläcker paj av överbliven tacoköttfärs eller stek ny och tillaga denna superläckra, härliga tacopaj. Servera den gärna med en fräsch sallad. Tips! Servera en nyttig, supergod Kesosallad till pajen – klicka här för recept! Middagstips! Ljuvligt god kycklingfilé i sötsur gräddsås – klicka här för recept! Tacopaj Pajdeg 4 dl …

2
4
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x