NYTTIG SNABBMAT Det går så snabbt och enkelt att tillaga denna nyttiga, supergoda rätt. Ät de stekta grönsakerna som de är Ät grönsakerna som de är eller servera till en bit kyckling, lax, köttbit, grönsaksbiff, ris eller något annat du gillar.
Alla grönsaker som är hårda går att woka. Gurka och tomater innehåller för mycket vätska och blir blöta och geggiga om man wokar dem. Därför kan man välja grönsaker efter egen smak.
Tips! Gör nyttiga pannkakor utan vetemjöl, supergod och mycket enkla att göra – klicka här för recept!
Sötsur grönsakswok
ca 500 g valfria färska wokgrönsaker (eller 1 påse wokade grönsaker)
1 gul lök, skuren i större bitar
2 vitlöksklyftor, pressade
3–4 msk sötsur sås
salt
färsk basilika
GÖR SÅ HÄR
1. Värm upp en stekpanna och häll i olja. Blanda alla grönsaker i stekpannan. Pressa över vitlöken. Stek på hög värme i några minuter. Rör om då och då. Grönsakerna ska ha lite tuggmotstånd, men ha lite krispig yta och vara varma och lätt mjuka rakt igenom.
2. Strö gärna över färska kryddor och salta i slutet. Rör om. Ät grönsakerna som de är eller servera till en bit kyckling, lax, köttbit, grönsaksbiff, ris eller något annat du gillar.
Tips! Gör nyttiga pannkakor utan vetemjöl, supergod och mycket enkla att göra – klicka här för recept!