En underbar vegansk äppelpaj med smuldeg på toppen! Servera den gärna med vegansk vaniljsås eller vegansk vaniljglass.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Tips! Gör underbara veganska havrebollskakor – klicka här för recept!
Vegansk äppelpaj
Fyllning
ca 4 äpplen
2 msk strösocker
½ tsk kanel
Smuldeg
150 g vegansk margarin, kylskåpskallt
1 ½ dl strösocker (det går bra att minska lite på sockret med ½ dl om man vill)
3 dl vetemjöl
1 dl havregryn
½ tsk flingsalt (eller ½ krm vanligt salt)
Tips! Baka otroligt goda veganska snabbfrallor – klicka här för recept!
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 220 grader. Skala äpplena och skär dem i skivor.
2. Lägg äppelbitarna i en pajform, ca 26 cm i diameter. Strö över kanel och strösocker.
3. Smuldeg: Nyp ihop margarinet med de torra ingredienserna till en smulig deg.
4. Smula degen över äpplena.
5. Grädda pajen längst ner i ugnen i 26–28 min. Låt den svalna i formen. Servera med vegansk vaniljsås eller vegansk vaniljglass.
Tips! Tillaga ugnsbakad hel blomkål – klicka här för recept!
HURRAAAA BÄSTA PAJ!!!