Ljuvligt goda chokladkokosbars helt utan socker eller tillsatt fett. Underbart godis eller ät dem som energibars när du är sugen på något gott. Jag smakade dessa på ett hotell och ingredienserna stod nedskriva på en skylt (men inte mängden). Jag gick hem och testade att baka dem själv och de blev precis lika goda!
Tips! Gör hel bakad blomkål i ugn – ljuvligt gott! Klicka här för recept!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här)
Nyttiga chokladkokosbars
150 g dadlar
2 dl solroskärnor
2 dl pumpakärnor
2 dl kokos
2 msk kakao
2 msk kallt kaffe
5 msk vatten
GÖR SÅ HÄR
1. Mixa dadlar, solroskärnor, pumpakärnor och kokos i en hushållsmaskin med knivar. Kör i några minuter till en fint smulad massa.
2. Tillsätt kaffe och vatten och mixa till en kladdig smet. Anpassa mängden vatten om det behöver lite till.
3. Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper täckt med kokos, ca 1 cm tjock. Strö över kokos.
4. Skär smeten i bitar. Förvara bitarna i kylen i en burk med lock.