Ljuvligt goda, mycket lättbakade bröd som är perfekt att bakat till frukost eller som tillbehör till en fräsch sallad eller soppa. Ingredienserna har man oftast hemma vilket är skönt.
Tips! Baka snabba 3-minuters stekpannebröd som gräddas i stekpannan – klicka här för recept!
Snabbfrallor
Ca 9 st
8 dl vetemjöl
2 dl havregryn
1 msk bakpulver
¾ tsk salt
3 msk rapsolja
5 dl mjölk eller vatten
Garnering
1–2 msk havregryn
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 250 grader. Blanda vetemjöl, havregryn, bakpulver och salt i en bunke. Blanda olja och mjölk och häll det över mjölblandningen. Rör ihop allt till en kladdig deg.
2. Rulla degen i vetemjöl och rulla ut den till en längd. Dela den i 12 bitar.
3. Rulla bollar av degbitarna. Lägg dem på en plåt med bakplåtspapper.
4. Strö havregryn över bollarna och platta till dem.
5. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 15 min. Låt dem svalna på plåten. Njut av de nybakade bröden med smör och ost eller något annat gott pålägg.
Tips! Baka snabba 3-minuters stekpannebröd som gräddas i stekpannan – klicka här för recept!