Saftiga, supergoda pizzafrallor fyllda med ost, skinka och oregano. Perfekta att äta till lunch, mellis, på buffén eller till en sallad. Frys in och ta fram vid behov eller ät dem nybakade då de är allra godast. Om du fryser in dem är det gott att värma upp dem försiktigt i mikron så osten smälter lite (inte för länge för då kan brödet bli segt och torrt).
Dubbla degen om du vill ha 16 pizzabullar!
[caption id="attachment_36280" align="" width="215"]Baka en superläcker tacopizza – klicka här för recept![/caption]
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola
Pizzafrallor
8 st¼ pkt jäst
2 dl vatten, fingervarmt
1 tsk salt
1 msk rapsolja
5–6 dl vetemjöl Fyllning (eller valfri fyllning)
2–3 msk pizzasås/tomatsås, färdig eller hemgjord
ca 150 g skinka
ca 150 g ost, rivenGarnering
oregano
flingsaltGÖR SÅ HÄR1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.
2. Dela degen i 8 bitar.
3. Rulla degbitarna till bollar och tryck ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter.
4. Lägg en klick pizzasås på varje rundel. Lägg på skinka och riven ost. Strö över oregano.
5. Nyp ihop rundlarna till bollar igen.
6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.
7. Pensla bullarna med vatten och strö över oregano och flingsalt.
8. Grädda pizzabullarna mitt i ugnen i 8–10 min.
[caption id="attachment_36282" align="" width="860"] 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.[/caption]
[caption id="attachment_36283" align="" width="860"] 2. Dela degen i 8 bitar.[/caption]
[caption id="attachment_36284" align="" width="860"] 3. Rulla degbitarna till bollar och tryck ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter.[/caption]
[caption id="attachment_36285" align="" width="860"] 4. Lägg en klick pizzasås på varje rundel. Lägg på skinka och riven ost. Strö över oregano.[/caption]
[caption id="attachment_36286" align="" width="860"] 5. Nyp ihop rundlarna till bollar igen.[/caption]
[caption id="attachment_36287" align="" width="860"] 6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption]
[caption id="attachment_36288" align="" width="860"] 7. Pensla bullarna med vatten och strö över oregano och flingsalt.[/caption]
[caption id="attachment_36289" align="" width="860"] 8. Grädda pizzabullarna mitt i ugnen i 8–10 min. [/caption]
Rustika baguetter med flingsalt på toppen. De har en frasig skorpa och luftigt innanmäte. Bjud på dessa goda baguetter till helgmiddagen, på buffén eller ta med på picknick. Tips! Degen kan stå och jäsa i kylen hela dagen om du vill förbereda och göra degen 6-8 timmar innan den ska gräddas. Baka sedan ut bröden en …
VITLÖKSBRÖD Ett mycket lättbakat, härligt bröd med en underbar vitlökssmak. Bryt loss en bit från den runda kakan till middagen eller buffén. Eller packa ner det i picknickkorgen när du ska på utflykt. Brödet innehåller vanliga ingredienser som man oftast har hemma vilket gör det lätt att snabbt slänga ihop en deg. Kalljäsning! Degen kan …
Mjukt, fluffigt och ljuvligt gott bröd som inte behöver knådas och jäser bara en gång. Släng snabbt ihop en deg och baka ett ljuvligt gott bröd – som inte behöver knådas och jäser bara en gång! Supergott bröd som även kan kalljäsa på i kylen över natten. Gör då degen på kvällen och ställ den …