Bloggar Lindas Bakskola Lindas matbröd Okategoriserade

Pizzafrallor

pizzafrallor5 pizzafrallor2 pizzafrallor6 Saftiga, supergoda pizzafrallor fyllda med ost, skinka och oregano. Perfekta att äta till lunch, mellis, på buffén eller till en sallad. Frys in och ta fram vid behov eller ät dem nybakade då de är allra godast. Om du fryser in dem är det gott att värma upp dem försiktigt i mikron så osten smälter lite (inte för länge för då kan brödet bli segt och torrt). Dubbla degen om du vill ha 16 pizzabullar! [caption id="attachment_36280" align="" width="215"]Baka en superläcker tacopizza – klicka här för recept! Baka en superläcker tacopizza – klicka här för recept![/caption] Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och på Facebook: lindasbakskola

Pizzafrallor

8 st ¼ pkt jäst 2 dl vatten, fingervarmt 1 tsk salt 1 msk rapsolja 5–6 dl vetemjöl  Fyllning (eller valfri fyllning) 2–3 msk pizzasås/tomatsås, färdig eller hemgjord ca 150 g skinka ca 150 g ost, riven Garnering oregano flingsalt GÖR SÅ HÄR 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min. 2. Dela degen i 8 bitar. 3. Rulla degbitarna till bollar och tryck ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter. 4. Lägg en klick pizzasås på varje rundel. Lägg på skinka och riven ost. Strö över oregano. 5. Nyp ihop rundlarna till bollar igen. 6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader. 7. Pensla bullarna med vatten och strö över oregano och flingsalt. 8. Grädda pizzabullarna mitt i ugnen i 8–10 min. [caption id="attachment_36282" align="" width="860"]1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min. 1. Smula ner jästen i en bunke. Tillsätt vattnet och blanda tills jästen lösts upp. Tillsätt salt, rapsolja och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt till en smidig deg och knåda den i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 40 min.[/caption] [caption id="attachment_36283" align="" width="860"]2. Dela degen i 8 bitar. 2. Dela degen i 8 bitar.[/caption] [caption id="attachment_36284" align="" width="860"]3. Rulla degbitarna till bollar och tryck ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter. 3. Rulla degbitarna till bollar och tryck ut dem till rundlar, ca 10 cm i diameter.[/caption] [caption id="attachment_36285" align="" width="860"]4. Lägg en klick pizzasås på varje rundel. Lägg på skinka och riven ost. Strö över oregano. 4. Lägg en klick pizzasås på varje rundel. Lägg på skinka och riven ost. Strö över oregano.[/caption] [caption id="attachment_36286" align="" width="860"]5. Nyp ihop rundlarna till bollar igen. 5. Nyp ihop rundlarna till bollar igen.[/caption] [caption id="attachment_36287" align="" width="860"]6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader. 6. Lägg bollarna på en plåt med bakplåtspapper. Låt dem jäsa under bakduk i ca 20 min. Sätt ugnen på 250 grader.[/caption] [caption id="attachment_36288" align="" width="860"]7. Pensla bullarna med vatten och strö över oregano och flingsalt. 7. Pensla bullarna med vatten och strö över oregano och flingsalt.[/caption] [caption id="attachment_36289" align="" width="860"]8. Grädda pizzabullarna mitt i ugnen i 8–10 min. 8. Grädda pizzabullarna mitt i ugnen i 8–10 min. pizzafrallor3 pizzafrallor1 pizzafrallor8 pizzafrallor4 utvald[/caption]  

Kommentarer inaktiverade.

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Oreo-glasstårta med 4 ingredienser

Lättgjord, gudomligt krämig & god glass med smarriga Oreokakbitar i. En riktig tiopoängare!

0

Hallonpizza

Baka hallonbullar i form av en superläcker, god pizza!

0

Grovlimpa

Nyttig, fiberrik limpa som är oerhört saftig och god.

0

Mördegsinbakad mjölkchoklad

Inbakad chokladkaka med ett frasigt mördegsskal – ljuvligt gott!

0

Tacopizza

Superläcker pizza med tacoköttfärs på toppen som älskas av alla i familjen!

0

Så gör du chokladganache / chokladkräm

En ljuvligt god & len chokladganache/chokladkräm som kan användas som fyllning i tårtor eller som glasyr på t ex kladdkakor.

0

Bountykladdkaka

Läcker kladdkakebotten, fylld med Bountyröra och smält choklad på toppen! En sann dröm!!!

0

Nyttig chiapudding med hallon

God och mättande och hälsosam chiagröt/pudding som är fylld med nyttiga chiafrön.

0

Salmiakbollar

Salmiakströsslet är ljuvligt gott ihop med chokladbollssmeten.

0

Kokoskladdkaka

Ljus kladdkaka med kokos i smeten – supergott!

0

Gräddbullar

Fluffiga, mumsmumsliknande gräddbullar doppade i chokladkokos.

0

Snabba morotsfrukostbröd

Snabbgjord brödkaka med grovt och nyttigt grahamsmjöl i degen.

0