Banoffeepaj – mycket enkel att baka och ingen ugn behövs. Den desserten får dina gäster att jubla av glädje! Krämig kola, knaprig dajm och bananer är en vansinnigt god kombo!
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!
Banoffeepaj
Ca 12 bitar
Botten
250 g Digestivekex
100 g smör, smält
Fyllning
1 burk karamelliserad mjölk
ca 3 bananer
5 dl vispgrädde
Garnering
2 pkt dubbeldaim, hackade (eller hackad choklad)
GÖR SÅ HÄR
1. Smula sönder Digestivekexen fint och blanda dem med smöret.
2. Tryck ut kaksmulorna i en pajform med löstagbar kant, 22–24 cm i diameter. Ställ den i frysen en stund så att smulorna stelnar.
3. Bred ut den karamelliserade mjölken (kolasåsen) på smulbottnen.
4. Skiva bananerna och lägg ut dem på kolakrämen.
5. Vispa grädden fluffig och spritsa toppar eller bred ut den på bananskivorna.
6. Strö över hackad Daim (eller choklad). Förvara pajen i kylen.
TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!