Meny Stäng

Tekakor

tekakor

Tekakor är underbart goda bröd! Mjuka, goda och hela familjen älskar dem. Ett bröd för både barn och vuxna.

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

Tekakor

Ca 30 st

50 g jäst
6 dl mjölk, fingervarm
75 g smör, rumsvarmt
2 tsk salt
½ dl ljus sirap
2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl

12–14 dl vetemjöl (eller 6 dl vetemjöl + 6 dl rågsikt)

GÖR SÅ HÄR

1. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt mjölken. Rör om tills jästen lösts upp. Tillsätt smör, salt, sirap, grahamsmjöl och vetemjöl, lite i taget. Blanda ihop allt ordentligt och knåda degen kraftigt i några minuter. Låt degen jäsa under bakduk i ca 45 min.

2. Kavla ut degen 1–1 ½ cm tjock.

3. Stansa ut runda bröd i degen, ca 10 cm i diameter med en kakform eller ett glas.

4. Lägg degrundlarna på en plåt med bakplåtspapper.

5. Nagga bröden med en gaffel. Strö gärna över lite mjöl. Låt dem jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader.

6. Grädda bröden mitt i ugnen i 7–10 min. Låt dem svalna på ett galler under bakduk.

Tips! Baka tekakor med rivna morötter i degen – klicka här för recept!

 

tekakorny

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde!

© 2019 Lindas Bakskola. Alla rättigheter reserverade.