Bloggar Lindas Bakskola Lindas desserter

Citroncheesecake

CITRONCHEESECAKE
Den här underbart goda, superläckra citroncheesecaken gjorde jag till ett reportage i tidningen Hembakat. Foto: Linda mobilkamera

CITRONCHEESECAKE En fantastiskt god, mycket populär dessert som är helt perfekt när man har kalas, middagar och gäster. Alla älskar den och den får alltid högsta betyg från alla som smakar den!

Citroncheesecake

ca 12 bitar

Botten
250 g digestivekex 
100 g smör, smält

Fyllning
4 gelatinblad
2 ägg
200 g färskost, t ex Philadelphia
2 dl crème fraiche, 34 procent
2 dl florsocker
2 tsk vaniljsocker
1 citron, rivet skal & saft

Garnering
ev. citronmeliss
ev. citronskivor
ev. florsocker

GÖR SÅ HÄR:

  1. Smula sönder kexen och blanda dem med smöret till en smulig blandning. Tryck ner smuldegen i botten på en springform, ca 1 ½ liter. Ställ formen i kylen i ca 15 min.
  2. Fyllning: Lägg gelatin­bladen i en skål med kallt vatten i ca 5 min. Dela äggen i gulor och vitor i två separata skålar.
  3. Blanda ägggulor, färskosten, crème fraiche, florsocker, vaniljsocker och citronskal till en slät smet. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och rör ner dem i smeten.
  4. Värm upp citronsaften snabbt i en kastrull. Ta bort den från värmen och låt gelatinbladen smälta i saften. Låt blandningen svalna något och häll ner den i fyllningen. Blanda samtidigt med en visp.
  5. Bred ut fyllningen på kaksmulorna i formen. Täck över kakan med plastfolie och ställ den i kylen att stelna i några timmar. Garnera eventuellt din citroncheesecake med citronskivor, citronmeliss och florsocker.
Prenumerera
Notis om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

Du kanske också gillar...

Fler recept...

Vegansk kladdkaka

Vegansk kladdkaka – en ljuvligt god, kladdig chokladdröm gjord på enbart veganska livsmedel. Vegansk kladdkaka är lätt att baka och ett recept som garanterat blir en ny favorit. Ett recept på vegansk kladdkaka som ni gärna får tipsa era vänner om! Tips! Baka ljuvligt goda veganska havrebollskakor – klicka här för recept! VEGANSK KLADDKAKA Ca …

8

Böngryta

BÖNGRYTA En mycket god och mättande böngryta med kokosmjölk, kryddor som curry, vitlök och cayennepeppar i såsen. Den är vegansk och vegetarisk och bönorna innehåller massor av proteiner. En perfekt vardagsrätt som går snabbt och enkelt att tillaga. Tips! Gör ugnsbakad hel blomkål till middagen – sååå gott! Klicka här för recept! TIPS! Följ mig …

8

Sverigekaka-semla

  TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Godaste, läckraste semmeltårtan. En underbart god mjuk kaka som har samma grund som en Sverigekaka, men jag har gjort den till en semla istället. En galet god semla som är perfekt att bjuda …

2

Frukostlimpa

  En supersaftig limpa som bara jäser en gång direkt i formen! Tips! Frys in den i skivor och ta fram vid behov. Tips kalljäsning! Gör degen på kvällen och låt limpan jäsa i kylen hela natten och grädda när du vaknar! Frukostlimpa 1 st 25 g jäst 3 dl mjölk eller vatten, fingervarm 1 …

1

Silviasockerkaka

  SILVIASOCKERKAKA En älskad klassiker som ibland beskrivs som ljusa kärleksmums. Här har jag gjort den i form av en sockerkaka. Ljuvligt god!!! Silviasockerkaka 12 bitar 3 ägg 2 ½ dl strösocker 2 tsk bakpulver 2 tsk vaniljsocker 1 dl vatten 3 dl vetemjöl Glasyr 75 g smör 1 dl strösocker 2 tsk vaniljsocker 1 äggula …

6

Semmeltårta

TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i ditt flöde! Ljuvlig semmeltårta. En underbart god tårta med härlig smak av semla. En favorit som är perfekt att bjuda på när man har gäster. Tips! Baka mina drömgoda semmelmuffins – klicka här för recept! Semmeltårta …

7

Fudge brownies

  Fudge brownies är en av mina favoritkakor (jag har många favoriter 😉 ) De är lite kladdiga, mjuka och har en livsfarligt god, krämig chokladtryffel på toppen. De är oemotståndligt goda! Och enkla att baka! Jag gör egentligen bara enkla bakverk eftersom mitt motto är: Det ska vara enkelt och gott att baka! TIPS! …

0

Lättbakat bröd

Ett vansinnigt gott och lättbakat bröd som är perfekt att äta till frukost, till en sallad eller till middagen. Brödet som passar alla tillfällen. Tips om du vill kalljäsa brödet! Gör degen på kvällen, tryck ut den i formen och låt den jäsa övertäckt i kylen över natten. Grädda direkt när du vaknar. Så smart! Här …

4

Mikrosockerkaka

Mikrosockerkaka eller mugcake. På två minuter har du en färdig sockerkaka som blir ljuvligt god och mjuk. Perfekt när du blir sugen på en kaka och du vill äta det på en gång! Sockerkakan gör du enkelt i mikron på bara en till två minuter. Tips! Så gör du mikrokladdkaka på 1 minut – klicka …

2

Filmjölksfrallor

  Filmjölksfrallor – som filmjölkslimpa, men frallor i stället! Snabba, enkla och mycket goda bröd som passar perfekt till frukost. Degen gör man på fem minuter och sedan gräddas de i bara ca 10 min! Underbara bröd! Filmjölksfrallor Ca 9 st 4 dl vetemjöl 2 dl grahamsmjöl eller rågmjöl (kan även bytas ut mot vetemjöl) …

1

Semmelsockerkaka

Semmelsockerkaka – wow vad god den är! En riktigt läcker tårta att bjuda på! Och den är lätt att baka också. En riktig höjdare! Tips! Baka ljuvligt goda, läckra semmelmuffins – klicka här för recept! TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på  Instagram (klicka här, eller Facebook (klicka här) så får du alltid alla nya recept direkt i …

1

Grötbröd som bara jäser en gång

  Tips! Baka filmjölkslimpa på 5 minuter + gräddning – klicka här för recept! Oerhört saftiga, goda grötfrallor som är lätta att baka. Degen trycks ut direkt på plåten och de blir mycket saftiga både av gröten i degen och att den gräddas ihop på en plåt. TIPS! Följ mig gärna Lindas bakskola på Instagram (klicka här), Facebook (klicka här) Grötbröd …

1
0
Vad tycker du? Lämna gärna en kommentar.x
()
x