Jordgubbskaka – en ljuvligt god och lättbakad jordgubbskaka som passar perfekt som dessert med en klick vispgrädde eller ät den som den är till fikat. Den går snabbt att göra och innehåller få ingredienser som man oftast har hemma. En riktig favorit! Kakan kan bakas i en vanlig rund springform också, ca 24 cm i diameter.
Följ mig gärna på Instagram: lindasbakskola och Facebook: Lindas bakskola (klicka här)
Himmelsk jordgubbskaka
12 bitar
2 ägg
2 dl strösocker
2 ¼ dl vetemjöl
½ tsk bakpulver
100 g smör, smält
ca 200 g jordgubbar
Garnering
florsocker
GÖR SÅ HÄR
1. Sätt ugnen på 180 grader. Vispa ägg och strösocker pösigt i en bunke. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det i äggsmeten. Tillsätt sist smöret och blanda allt till en slät smet.
2. Dela jordgubbarna på mitten och kolla så de har ungefär samma storlek. (Om du vill kan du sockra på jordgubbarna med strösocker).
3. Häll smeten i en smord och bröad form eller klädd med bakplåtspapper, 19 x 26 cm eller en vanlig rund springform, ca 24 cm.
4. Lägg jordgubbsbitarna ovanpå smeten.
5. Grädda kakan mitt i ugnen i ca 35 min. Låt den svalna i formen.
6. Pudra över florsocker och skär kakan i bitar. Servera den gärna med en klick grädde, vaniljsås eller glass.